Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Neymar vezérletével nyert rangadót a PSG a Liverpool ellen – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének rendkívül kiegyenlített “halálcsoportjában” a szerdai összecsapások előtt még mind a négy csapatnak volt esélye a továbbjutásra és a kiesésre egyaránt: a PSG a Liverpoolt, a Napoli pedig a Crvena Zvezdát látta vendégül a C jelű négyes ötödik fordulójában.

A francia bajnokságot száz százalékos mérleggel vezető PSG az eddigi pontvesztései után gyakorlatilag győzelmi kényszerben fogadta a hazájában szintén veretlen, de a BL-csoportkörben már kétszer kapituláló Liverpoolt. A téthez illően a párizsiak nagy elánnal vetették bele magát a küzdelembe, s az első helyzetükre alig több mint öt percet kellett várni, Di Maria egészséges átlövését azonban Alisson öklözni tudta. Kisvártatva a 13. perc a PSG-nek hozott szerencsét: Mbappé pontatlan bejátszását követően Van Dijk borzalmasan próbált tisztázni, a játékszer ajtó-ablak helyzetben éppen az előre húzódó Juan Bernat elé került, aki könnyedén lőtt a hálóba. A folytatásban is lendületben maradt a házigazda, és Neymar vezérletével újabb lehetőségeket dolgoztak ki, majd a játékrész második felétől a Pool is egyre több életjelet adott magáról, és Szalahék igyekeztek többet birtokolni a labdát, de érdemi helyzetet nem  tudtak kidolgozni Buffon kapuja előtt. Ráadásul a félidő hajrában Mbappé húzott el a bal oldalon, kapu elé tett labdája után Cavani lövését a kivetődő Alisson bravúrral védte, de az ismétlést Neymar helyezte a tehetetlen honfitársa mellett a kapuba. Az első félidő utolsó momentumaként az eldőlni látszó mérkőzésből nyílt lett, ugyanis Di Mario a büntetőterületen belül elsodorta Manét, az alapvonali asszisztens véleményére pedig büntetőt ítéltek, melyet James Milner higgadtan értékesített.

Rögtön a fordulás után egy pontrúgást követően Marquinhos talált be lesről, majd többségében a “Vörösök” támadásvezetéseit láthattuk, amelyek az idő előrehaladtával váltak egyre veszélyesebbekké. A félidő derekánál mindkét német mester cserékkel próbálta frissíteni csapatát, visszatért a pályára fél éves kihagyás után Dani Alves is, míg a vendégek Naby Keita beállításával próbálkoztak. Nem sokkal később Marquinhos veszélyesen lefejelt labdájánál Alisson bravúrral óvta meg kapuját a góltól. Az angol csapatnál Sturridge és Shaqiri is játékra jelentkezett, de cserékkel sem igazán pörgött fel a játék, a második félidőre kicsit leült a mérkőzés: a PSG megelégedett a minimális vezetésével, a Pool sztárcsatárai pedig a megszokottnál sokkal haloványabbak voltak. A vendégek hiába támadgattak, a helyzetek sokkal inkább a PSG kontrái alkalmával jöttek, ám a hajrában Neymar és Mbappé is csak kihagyott lehetőségig jutott egy-egy elfutást követően. Vereségével a Liverpoolnak az utolsó fordulóban több góllal kell legyőznie a Napolit a továbbjutáshoz.

Paris Saint-Germain – Liverpool 2-1 (2-1)
Helyszín: Parc des Princes, Párizs Vezette: Szymon Marciniak (lengyel)
Gólszerzők: Bernat (13.), Neymar (37.) ill. Milner (45+1. – büntetőből)
Sárga lap: Verratti (24.), Neymar (90+4.) ill. Wijnaldum (17.), Gomez (34.), Sturridge (84.), Van Dijk (90+1.), Robertson (90+3.), N. Keita (90+6.)
Kiállítás:ill.

PSG: Buffon – Kehrer, Thiago Silva, Kimpembe, Bernat – Verratti, Marquinhos – Mbappé (Rabiot 84.), Neymar, Di Maria (Dani Alves 65.) – Cavani (Chupo-Moting 65.). Vezetőedző: Thomas Tuchel.

Liverpool: Alisson – Gomez, Lovren, Van Dijk, Robertson – Milner (Shaqiri 77.), Henderson, Wijnaldum (N. Keita 66.) – Szalah, Firmino (Sturridge 71.), Mané. Vezetőedző: Jürgen Klopp.

 

Napoli – Crvena Zvezda 3-1 (2-0)
Gólszerzők: Hamsik (11.), Mertens (33., 52.) ill. El Fardou Ben (57.)

A csoport másik mérkőzésén az esélyesebb Napoli már az első félidőben eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét, Dries Mertens duplájával biztosan diadalmaskodtak a Crvena Zvezda felett, amely így a továbbjutásról biztosan lemaradt, de a harmadik helyet még elérhetik. A belga légiós egyúttal minden sorozatot figyelembe véve megszerezte 100. gólját az olasz csapat színeiben.

 

A csoport aktuális állása