Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Buffon elárulta, hogy most ki a legjobb kapus

Ugyan negyven esztendősen még mindig a világ futball elitjéhez tartozik, talán már tudunk néhány kapust megnevezni, akik ha rutinban nem is, de tudásban bőven felvehetik a versenyt a világbajnok olasz legendával, Gianluigi Buffonnal. És ezzel ő maga is tisztában van.

Gigi Buffon természetesen most is a világ legjobbjai között van a pozíciójában. A Juventus-t tizenhét esztendő után elhagyó legenda manapság a Paris Saint-Germain kapuját védi, és szinte esélyt sem hagy riválisának, a hozzá hasonlóan vb-győztes Alphonse Aréolanak a játékra.

A veterán Buffon mindig is híres volt arról, hogy szeret szimpatikus nyilatkozatokat tenni másokról, még ha az a legnagyobb riválisa is. Az olasz csillag most éppen az aktuális ellenféllel kapcsolatban szólalt meg, lévén a PSG ma este a Liverpoollal csap össze a Bajnokok Ligájában:

„A kapus helyzete sokat fejlődött a pályafutásom során. El kell fogadnunk, hogy a portás szerepe idővel megváltozott. Alissonban megvan minden, aminek egy kapusban lennie kell. A Liverpoolban sok szezont eltölthet még. Az angolok számára új lehet ez az egész, de számomra nem meglepetés. Könnyedén bánik a labdával, és nagyon magabiztos a védekezése. A világ legjobb három kapusának az egyike. Egy ideje már figyelem őt, és csodálattal adózok felé.”

– dicsérte a „Vörösök” brazil portását a párizsiak hálóőre.