Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: hiába talált be Sallói, fordított, és döntős a Portland! – videóval

Az MLS 2018-as szezonjának Nagydöntőjébe eldőlt melyik két csapat jutott be, ugyanis magyar idő szerint ma hajnalban lebonyolították a Főcsoport-döntők visszavágóit! Kansasben a végletekig kiélezett, ötgólos meccsen maradt alul a hazai gárda, hiába szerzett előnyt Sallói is, a végén a Portland tagjai örülhettek, míg a korábbi meccsen a New York Red Bulls összességében csak szépíteni tudott a fináléba jutott Atlanta United ellen.

Valeri (jobbra) kétszer is bevette Kansasben a hazaiak kapuját! (forrás: oregonlive.com)

Az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga végső fináléjába jutásáért küzdött meg a liga 2018-as szezonjának legvégéhez közeledve a Sporting Kansas City, és a Portland Timbers! Az elmúlt hét végén a két klub első meccsén 0-0-s döntetlen született a portlandi együttes otthonában, így teljesen nyitott volt a párharc! A hazaiknál természetesen ezúttal is a kezdőben kapott helyet Sallói Dániel!

A találkozó 20. percében ráadásul maga Sallói szerzett előnyt a hazaiak javára, amikor Rubio passza után talált be, 14. gólját szerezve ezzel ebben a bajnoki szezonban (1-0)! A félidő végén, a ráadás 5. percében maga Rubio növelte volna a hazaiak előnyét, de gólját les miatt nem adták meg!

Sallói hiába talált be már a 20. percben, csapata nem jutott be az MLS 2018-as szezonjának Nagydöntőjébe (forrás: oregonlive.com)

A folytatásban nem kellett túl sokat várni, és egyenlített a Portland, méghozzá egy óriási bombagóllal Blanco révén az 52. percben (1-1)! A 61. percben ráadásul fordítani tudott a Portland! A vendégek második gólját a csapatkapitány Valeri szerezte (1-2)! A 65. minutumban Sallói sajnos megsérült, a helyére pedig Gerso Fernandes állt be, aki viszont a 81. percben egyenlítő gólt szerzett (2-2)! Még ezzel is több idegenben szerzett találattal a Portland állt továbbjutásra, de a Sporting nagyon hajtottak a győzelem érdekében! A 70. percben, Sallói lecserélése után kevéssel Németh Krisztián is pályára lépett! Nagyon izgalmas lett a végjáték, majd egy kis közjáték miatt 9 perc hosszabbítás következett! Viszont a ráadás legvégén egy kontratát követően az ezzel duplázó Valeri talált be, és végleg eldöntötte, hogy a 2015-ös bajnok Portland Timbers jut az MLS 2018-as szezonjának Nagydöntőjébe (2-3)! A portlandi együttes ezzel újból pályázhat a bajnoki címre, amiért jövő szombaton száll majd harcba! A Sporting Kansas City nagyot küzdött, és nagyszerű szezon áll a csapat háta mögött, azonban nem jött össze a klub számára az, hogy ott lehessen a Nagydöntőben a 2018-as idény végén.

MLS, Nyugati Főcsoport, döntő • 2. mérkőzés
Sporting Kansas City – Portland Timbers • 2-3 (1-0) • Tj.: Portland Timbers, 3-2-es összesítéssel
Helyszín: Children’s Mercy Park, Kansas City – 20.091 néző
Gólszerzők: Sallói (20.), Fernandes (81.), ill. Blanco (52.), Valeri (61., 90+9.)


A Keleti Főcsoport döntőjében az Atlanta United a hétvégén 3-0-ra győzte le a New York Red Bulls együttesét, így nyugodtan utazhatott a tavalyi újonc a New York-i visszavágóra.

A mérkőzés csupán egy gólt hozott, ugyanis a 81. percben Long fejesgólját érvénytelenítették hazai részről, de így is betalált a New York-i klub a hajrában. A hosszabbítás 4. percében Parker talált be az atlantai kapuba (1-0), de így is 3-1-es összesítéssel, simán jutott a Nagydöntőbe az Atlanta United, amely hazai pályán láthatja vendégül az egy felvonásos fináléban a Portland Timbers csapatát! Az MLS 2018-as szezonjának döntőjét jövő szombaton rendezik meg, magyar idő szerint este 10-kor, a találkozóról pedig természetesen mi is beszámolunk!

Keleti Főcsoport, döntő • 2. mérkőzés
New York Red Bulls – Atlanta United • 1-0 (0-0) • Tj.: Atlanta United, 3-1-es összesítéssel
Helyszín: Red Bull Arena, Harrison – 22.137 néző
Gólszerzők: Parker (90+4.), ill.

VIDEÓ HAMAROSAN!