Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kétgólos hátrányból állt fel idegenben a United! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier Leauge) 14.fordulójának szombati játéknapját a Manchester United idegenbeli vendégjátéka zárta a Southampton otthonában. A kiesés ellen menekülő hazai együttesnek minden pontra égető szüksége van, így a vörös ördögökre egy nehéz mérkőzés várt.

Mark Hughes együttese 9 mérkőzés óta győzött utoljára a PL-ben, így egészen a kiesőzónáig zuhant a Soton. Jose Mourinho csapata sem élete formájában várhatta a szentek elleni összecsapást, csupán a hetedik helyről, sőt már most 14 pontos hátránnyal álltak a fordulót megelőzően a címvédő  városi rivális Manchester City mögött. A találkozó 3.percében a hazaiak kapusa óriási hibát követett el, szerencséjére a United játékosai elügyetlenkedték a lehetőséget és végül Lukaku ziccerénél javította hibáját McCarthy. A hazaiak az első negyedóra végén Obafemi passza után Armstrong góljával vezetést szereztek. A Unitedet sokkolta a gyors bekapott gólt ami pedig ezután következett teljesen megzavarta Mourinho játékosait, ugyanis a 20.percben Cédric Soares parádés gólt tekert De Gea kapujába rögzített helyzetből. Mourinho is csak dermedten figyelte csapata tanácstalan játékát. Az első félóra után a vörös ördögök Rashford passza után Lukaku került helyzetbe, a kifutó kapus fölött pedig a hálóba lőtt. A belga gólvágó ezzel véget vetett 12 mérkőzés óta tartó gólképtelenségének. A United nyomását nem bírta a hazai együttes és a 39.percben ismét Rashford alakítása után remekül centerezett középre a fiatal angol válogatott játékos, ami után Ander Hererra megelőzte védőjét és kiegyenlített.

Térfélcserét követően a vörös ördögök kezdték aktívabban a játékrészt, de a második félidő elején komoly ziccert nem tudtak kidolgozni Mourinho fiai. A 60.percben Shaw lövése jócskán elkerülte a hazai kaput, majd a másik oldalon a csereként beálló Gabbiadini lövését fogta könnyedén De Gea. A mérkőzés hajrájában a hazai együttes közelebb állt a győztes gól megszerzéséhez, tíz perccel a vége előtt De Gea védett nagyot Redmond gólba tartó löketénél, majd a szöglet után Höjbjerg bólintott mellé. A véghajrában már egyik csapa sem tudott a hálóba találni, így összeségében igazságos döntetlen született.

Southampton – Manchester United 2-2 (2-2)
Helyszín:  St.Marry Stadium, Southampton Vezette: K.Friend
Gólszerzők: Armstrong (13.), Cédric (20.) ill. Lukaku (33.), Hererra (39.)
Sárga lapok: Höjbjerg (35.), Lemina (54.), Vestergaard (60.) ill. Rashford (18.), Fellaini (35.), Pogba (53.)
Kiállítás: 

https://www.youtube.com/watch?v=JXacM12i-rM

Képek: premierleague.com