Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: képtelen kimászni a gödörből a Monaco – videóval

A francia élvonalbeli bajnokság (Ligue 1) aktuális hétvégi, 15. fordulójának szombati játéknapján két komoly érdeklődéssel bíró találkozót is rendeztek, és egyik helyszínen sem kellett csalódnia a nagyérdeműnek, hiszen mindkét meccs izgalmasan, már-már drámaian alakult…

(Fotó: AS Monaco Twitter)

Múlt fordulóbeli sikere után győzelmi szériát kezdett volna a bennmaradásért harcoló AS Monaco együttese, és sokáig jól is állt Thierry Henry csapatának szénája, miután az első félidő hajrájában egy lendületes ellentámadást Youri Tielemans lövése révén fejeztek be találattal. A második félidőben jelentős mezőnyfölényben játszottak a táblázaton is lényegesen jobban álló vendégek, és az utolsó tíz percen belül egy jobb oldali beadást Gaetan Laborde bólintott védhetetlenül a hosszúba a tehetetlen Benaglio mellett. Öt perccel később pedig jött az igazi csattanó, Delort kiugratásából ugyanis a szerb légiós Petar Skuletic megszerezte a győztes találatot a Montpellier számára, köszönhetően annak, hogy Jamerson rendkívül gyermetegen védekezett vele szemben. A hercegségbeliek talán fejben már arra készültek, hogy egymást követő két sikerrel végre elmozdulhatnak a kieső zónából, ám a hajrában elvesztették a találkozót, és maradtak a 19. helyen, miközben a Montpellier az ötödikről a második helyre ugrott.

AS Monaco – Montpellier 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Tielemans (43.) ill. Laborde (81.), Skuletic (86.)

 

Kifejezetten jó iramú, küzdelmes találkozót vívott egymással a fordulót megelőzően a PSG mögött a második-harmadik helyet egyetlen pont különbséggel elfoglaló két csapat. A házigazda Lille az első félórában már kétgólos előnyre tett szert: Loic Remy egy jobbról érkező beadást a földre pattintva, kapásból bombázott a hálóba, majd egy újabb lendületes támadás végén Remy lekészítéséből az európai topcsapatok által kiszemelt Nicolas Pepe helyezett védhetetlenül a hosszú sarokba. A szünet után rákapcsolt a BL-ben még a továbbjutásért küzdő Lyon és bár a 48. percben Depay büntetőt rontott, kisvártatva az egykori PSV-sztár parádés gólpasszt adott sarokkal a lendületből érkező Bertrand Traoré részére. Az OL elkeseredett támadásokat vezetett az egyenlítésért, és végül erőfeszítéseiket a hajrában siker koronázta, amikor Moussa Dembele egy lecsorgó labdát estében vágott a hálóba, így kétgólos lemaradásból értékes pontot mentettek meg egy közvetlen rivális otthonában és megtartották egy pont előnyüket mai ellenfelükkel szemben a Ligue 1 tabelláján.

OSC Lille – Olympique Lyon 2-2 (2-0)
Gólszerzők: Remy (17.), Pepe (28.) ill. B. Traoré (63.), M. Dembele (86.)

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye