Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: majdnem kikapott Katalóniában az Atletico Madrid – videóval

Rázós túra várt az Atletico Madridra a spanyol bajnokság 14. fordulójában, amikor is Katalónia felé vették az irányt.

Kép: AS.com

Az Atletico az Alavessel és a Sevillával karöltve igyekszik nyomás alatt tartani a bajnoki címvédő Barcelonát. Ismerve Diego Simeone együttesét, a három közül talán ők tűnnek a leginkább rátermettnek, nekik lehet a legnagyobb sanszuk a Barca megállítására. Azonban ők sem hibátlanok. A kötelező győzelmek behúzása sokszor problémát okoz nekik, márpedig ezúttal épp egy kimondottan nehéz papírforma-siker várt rájuk. A Girona tavaly bizonyított, a katalán kis csapat roppant kemény ellenfél – különösen hazai pályán.

Ezúttal sem volt ez másképp. Habár a madridiak nem kezdtek rosszul, a hazai csapat biztosan állt a lábán és állt a kék mezesek rohamit. Az Atletico főleg a pálya közepén próbálta zavarba hozni ellenfelét, de nem volt egyszerű a feladat, Griezmannt rövid pórázon tartották a védők. Az első percek megilletődöttsége után aztán magára talált a Girona és ők is próbáltak támadni. Ki kell emelni a City-től kölcsönkapott támadót, Robertset, aki nagyon agilis volt, valamint a jobboldali szárnyvédőt, Porrót – mind a ketten nagyon jól mozogtak és zavarba tudták hozni a fővárosiakat.

A mérkőzés kellemes iramban csordogált, volt miről beszélni, de a kapuk nem forogtak veszélyben az első játékrészben. Mindössze két olyan lehetőség volt a szünet előtt, ami említésre méltó. Az első a 33. perc eseménye, amikor is végig tudott vinni egy gyors akciót az Atletico és a kényszerből balhátvédet játszó Saul Niguez jutott el lövésig: a közvetlen közelről leadott próbálkozását a felsőléc hárította. A második nagy esemény a túloldalon történt. Oblaknak kellett kijönnie tisztázni, a labdát azonban nem találta el – a játékost viszont igen. Az eset pont a tizenhatos vonalán történt, a bíró először csak szabadrúgást fújt, majd a videóbíró segítségével módosította az ítéletet büntetőre. Stuani ezt végül be is vágta a félidő utolsó percében, így meglepetésre előnnyel mehetett pihenni a Girona.

A folytatásban sem tudott sokkal jobb produkciót szállítani az Atleti. Szerettek volna veszélyeztetni, de a Girona pontosan tudta mire készülnek és tett is ellene. Nyugalmi állapotban volt a mérkőzés, kézben tartott mindent a hazai gárda – egészen Bono sérüléséig. A katalánok kapusa egy rossz mozdulatba sérült bele, ami után le kellett cserélni. A helyére beálló Iraizoz ugyan jól védett, ám a néhány percet álló játék vélhetően nem tett jót nekik, mert onnantól magasabb sebességre kapcsoltak a Matracosok és az már nem ízlett nekik.

Iraizoz bemutatott néhány bravúrt, de ez végül nem volt elég a győzelemhez, a 82. percben ugyanis több komoly hibát is elkövettek a hazaiak. Az ellenfél térfelén veszítettek labdát, ami után lekontrázták őket, ám végül Diego Costa nem jutott el lövésig – a menteni igyekvő Ramalho vetődött oda és rúgta saját kapujába a labdát egy óvatlan mozdulattal. Ez vezetett végül az 1-1-es döntetlenhez, amit nem biztos, hogy megérdemelt az Atletico – de a Girona sem biztos, hogy rászolgált volna a győzelemre.

Simeone együttese így pontszámban beérte ideiglenesen a Barcelonát és holtversenyben a második, a Girona pedig feljött a 6. helyre, 2 ponttal a Real Madrid mögé.

https://www.youtube.com/watch?v=-1aJBiZRBG8

Girona – Atletico Madrid 1-1 (1-0)
Helyszín: Montilivi Városi Stadion (Girona), Vezette: Bongoetxea
G.: Stuani (45. – büntető), Ramalho (82. – öngól)
Sárga lap:  ill. Griezmann, Koke, Oblak, Thomas Partey, Diego Costa, Saul Niguez
Piros lap: –

Girona: Bono (Gorka Iraizoz) – Granell, Juanpe, Espinoza, Ramalho, Porro – Pons, Borja Garcia (Fernandez) – Aleix Garcia, Roberts (Portu) – Stuani. Edző: Eusebio.

Atletico Madrid: Oblak – Saul Niguez, Lucas Hernandez, Savic, Arias (Gelson Martins) – Lemar, Thomas Partey, Rodri (Angel Correa), Koke – Diego Costa, Griezmann. Edző: Simeone.

Mai eredmény:

Betis – Real Sociedad 1-0