Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vitatható büntető döntötte el a török derbit – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) vasárnapi játéknapján nézett farkasszemet egymással a főváros két gyűlölt ellensége, a Besiktas és a Galatasaray csapata.

(Fotó: Besiktas JK Twitter)

A mérkőzés előtt három ponttal állt jobban a török táblázaton a vendég Galatasaray, mint a vasárnapi pályaválasztó Besiktas együttese. Természetesen egy ilyen rangadón sosem számít az előzetes forma és a táblázaton elfoglalt helyezés, ráadásul mindketten azért küzdöttek, hogy ne maradjanak le még jobban az első két helyezettről. Ugyanakkor jelentősen a hazaiak javára billenthette a mérleg nyelvét, hogy a Galata egy sor meghatározó embert volt kénytelen nélkülözni, a néhány héttel ezelőtti, Fenerbahce elleni találkozó lefújását követő rendbontás miatt.

Az első negyedóra végén egy meglehetősen vitatható büntetőt fújtak be házigazda javára: egy közvetett szabadrúgás ugyanis Derdiyok karját találta el a sorfalban, Cüneyt Cakir játékvezető pedig habozás nélkül a 11-es pontra mutatott. A büntetőt hosszas vitatkozás után az egykori Roma-, és Torino-játékos szerb Adem Ljajic váltotta találatra, miután az elmozduló Muslera kapus helyére lőtt, a kapu közepébe. Quaresmáék magabiztosan tartották minimális előnyüket, bár a szünet után a vendégek próbáltak némileg mezőnyfölénybe kerülni, több alkalommal is vitatható szituációt tudtak kiharcolni a 16-oson belül és az ellenük könnyű síppal befújt büntető után joggal kértek számon a bírón legalább három esetet is. Lehetőségből viszont csak keveset tudtak kialakítani Karius kapuja előtt, aki ezúttal a végsőkig biztosan állta a sarat.

A Süper Liget tegnapi veresége ellenére az öt győzelem után először kapituláló Basaksehir magabiztosan vezeti, a mai rangadó két résztvevője hat ponttal mögöttük, a harmadik-negyedik helyet foglalja el, míg a Fenerbahce továbbra is csak az utolsó bennmaradó helyet birtokolja.

Besiktas – Galatasaray 1-0 (1-0)
Gólszerző: Ljajic (18. – büntetőből) ill.

 

 

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye