Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Juventus nyerte a Derby d’Italiát! – videóval

Rangadóval indult az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 15. fordulója, hiszen a Massimiliano Allegri által irányított Juventus a Luciano Spalletti vezette Internazionale-t látta vendégül…

A találkozó első veszélyesebb lehetőségét a Juventus javára jegyezhettük fel, a 8. percben egy Cristiano Ronaldo beadást után Paulo Dybala bólintott kapura, a támadó fejese végül elszállt a kapu felett. A 10. minutumban ismét Dybala veszélyeztetett, de ezúttal lábbal, az argentin azonban ekkor sem talált célba, mivel Handanovic a léc fölé paskolta a lövését. A 13. percben Vrsaljko eresztett meg egy távoli próbálkozást, a lövésében nem volt elég erő, így Szczesny könnyedén hárított. A 28. minutumban a mérkőzés legnagyobb lehetőségét hagyta ki az Inter, a milánói gárda gyakorlatilag mattolta a Juve egész hátsó alakzatát, de a hazaiak szerencséjére Gagliardini kísérlete a kapufán csattant. A 35. percben nagyon közel állt a vezetés megszerzéséhez a Juventus is, Cancelo gurított a második hullámban érkező Bentancur elé, aki állítgatás nélkül kapura tüzelt, lövését azonban Brozovic blokkolni tudta. Ezt követően szögletet végezhetett el a torinói alakulat, amely után Chiellini bólintott kapura, fejesét Handanovic bravúrral védte. 

A fordulás után valamelyest visszaesett a játék, a második félidő első részében úgy láthattunk ígéretesebb támadásokat, akciókat, de igazán veszélyes helyzeteket nem igazán. A 66. perben viszont már igen, s ez gólt is eredményezett, Cancelo beadását követően Mario Mandzukic bólintott Handanovic kapujába, s szerezte meg a vezetést csapatának. A mérkőzés összességében végig kiegyensúlyozott volt, hiszen a Juventusnak és az Internek is megvoltak a helyzetei, de amíg a torinói alakulat az egyiket gólra váltotta, addig a milánói alakulat nem tudott élni egyik lehetőségével sem. 

Juventus – Internazionale 1-0 (0-0)
Helyszín:
Allianz Stadion, Torino; Vezette: Massimiliano Iratti
Gólszerzők: Mandzukic(66.) ill.
Sárga lapok:
Pjanic(6.), Bentancur(54.) ill. Perisic(55.), Brozovic(57.), Valero(85.)
Kiállítva:
ill.

Juventus: Szczesny – De Sciglio, Bonucci, Chiellini, Cancelo – Bentancur, Pjanic(Emre Can 81.), Matuidi – Dybala(Douglas Costa 71.), Mandzukic, Cristiano Ronaldo. Menedzser: Massimiliano Allegri. 

Internazionale: Handanovic – Vrsaljko, Skriniar, Miranda, Asamoah – Gagliardini(Keita Baldé 70.), Brozovic, Joao Mario(Martinez 77.) – Politano(Valero 57.), Icardi, Perisic. Menedzser: Luciano Spalletti. 

https://www.youtube.com/watch?v=qTZqOYo-n0o