Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Érik a trónfosztás Törökországban! – videóval

A török bajnokság (Süper Lig) 16. fordulójában szombat délután két izgalmas mérkőzést is rendeztek, a két trónfosztásra készülő kisebb csapat, az első és a második helyezett is pályára lépett, egyikük ráadásul éppen a címvédő ellen…

A fővárosi rangadón a mostani formájában 2014 óta működő Istanbul Basaksehir együttese újabb nagy lépést tett fennállása első bajnoki címe felé, miután a listavezető hatalmas küzdelemben 1-1-es döntetlenre végzett a címvédő Galatasaray ellen. Az éllovas az első negyedóra végén Ifran Kahveci szerencsésen irányt változtató lövésével mattolta Muslera kapust, ám az első félóra elteltével a Galata egyenlíteni tudott, miután egy meglehetősen véleményesen befújt büntetőt Eren Derdiyok helyezett hibátlanul a jobb alsóba. A pontosztozkodás egyúttal azt jelentette, hogy a kihívó megtartotta 8 pontos előnyét a második helyre fellépő tavalyi bajnok előtt, amely zsinórban a negyedik meccsét sem tudta megnyerni, de lassan valamennyi súlyos eltiltásuk letelik, melyet még a novemberi, Fenerbahce elleni rangadó botrányos befejezése okán szabtak ki játékosaikra, szakmai stábjukra.

Istanbul Basaksehir – Galatasaray 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Kahveci (18.) ill. Derdiyok (30. – büntetőből)

 

Mindeközben a forduló előtti második helyezett Kasimpasa 2-1-es előnyről szenvedett vereséget, annak ellenére, hogy a szenegáli csodacsatáruk, Mbaye Diagne ismét két góllal vétette észre magát. Az egykor az Újpest csapatában is szereplő kiválóság 16. mérkőzése után már 18 gólnál tart, miközben egészen elképesztő módon, már hatodik alkalommal duplázott egy bajnoki mérkőzésen az aktuális szezonban.

Konyaspor – Kasimpasa 3-2 (0-0)
Gólszerzők: Jahovic (47., 74.), Fofana (82.) ill. M. Diagne (69., 72.)

A bajnokság vasárnapi folytatásában a frissen edzőt váltó Fenerbahce kiesési rangadót vív az Erzurum ellen, míg a Besiktas az ugyancsak az üldözők között helyet foglaló Trabzonspor csapatát fogadja.

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye