Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Ezért (is) áll a Barca a Real előtt!

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) saját, egyedi teljesítményen alapuló algoritmusát figyelembe véve összeállította a La Liga őszi idényének álomcsapatát.

A CIES a bajnokságban legalább 720 percet játszó futballistákat vette górcső alá

Ami egyértelműen látszik az az, hogy a Real Madrid gyenge rajta a játékosok gyengébb formájának következménye is volt, hiszen mindössze egy futballistát delegálnak a blancók a CIES csapatába: a jobbhátvéd Dani Carvajalt.

Ezzel szemben az éllovas Barca adná a komplett támadósort (Lionel Messi, Luis Suárez, Philippe Coutinho), ráadásul Jordi Alba révén a balhátvédet is.

A katalán és a madridi sztárcsapat összevetésén túl ami leginkább érdekes lehet, az az, hogy a szezont szintén gyengébben kezdő, ám jelenleg már ötödik helyen álló Real Betis három játékosát is jelölte a CIES. A sevillai zöld-fehérek két középhátvédje, Mandi és Sidnei mellett a korábbi Real-játékos, a Sevillában valósággal kivirágzó Sergio Canales került.

A kapus egyébként az a Fernando Pacheco, akinek a Deportivo Alavés nagyszerű szereplésében elévülhetetlen érdemei vannak. Az említett Canales középpályás-társai pedig az Atléticos Rodri, valamint az Eibaros Jordán.