Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A-s rekord a Juventus elsöprő szezonkezdése

Tegnap esti győzelmével tovább folytatta parádés szereplését az olasz bajnokságban (Serie A) a címvédő Juventus együttese, melynek egyszerűen nincs ellenfele Olaszországban a 2018-2019-es kiírásban…

Massimiliano Allegri hazájában már eddig is egyeduralkodó együttese a sorozatbeli nyolcadik bajnoki címére hajt, és könnyen lehet, hogy az előző hétnél is sokkal simábban gyűjtheti be az újabb Scudettót a patinás torinói alakulat, tekintve hogy 17 forduló után 16 győzelemmel és egyetlen döntetlennel áll az olasz tabella élén a Juventus csapata, mellyel a valaha volt legjobb rajtot produkálták a Serie A történetében, ennek ellenére a Zebrák mestere igyekszik a földön maradni.

A nyáron Cristiano Ronaldo leigazolásával jelentőset erősítő gárda nyolc ponttal vezeti a bajnokságot a második helyezett Napoli előtt, és immár 16 egységgel előzi meg a harmadik Intert. Nehéz lenne elképzelni, hogy tavasszal bárki megszorítsa őket, noha egy esetleges hosszabb BL-menetelés miatt lehet, hogy nem minden bajnokin fognak a legerősebb összeállításban szerepelni.

Gianluigi Buffon nyári távozása ellenére a csapat 17 kör alatt mindössze nyolc gólt kapott, a legutolsó öt bajnokit kapott gól nélkül nyerték meg, beleértve a rangadó-nyerést az AC Milan, az Inter és az AS Roma ellen, a rendszerint rendkívül fontos találatokat szerző Mario Mandzukic jóvoltából. Szczesny vagy Perin hálója utoljára a Cagliari elleni, november 3-i mérkőzésen rezdült meg a Serie A-ban.

Az európai topbajnokságokat tekintve utoljára hasonló szezonkezdést a Barcelona (2012-2013) és a Manchester City (2017-2018) produkált.