Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: nem kímélte ellenfelét a Tottenham és az Everton sem

A szokásoknak megfelelően idén sem maradhatott el az angol Premier Leagueben a karácsonyi forduló. A Boxing Dayen rendezett játéknapon két csapat kivételével mindenki pályára lépett, köztük a Tottenham és Everton együttesei is, melyek nagyon simán gyűjtötték be a három pontot.

A hajrában egyenlített a Wolves. 

Fulham – Wolves 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Sessegnon (74.) ill. Saiss (85.)

A forduló nyitómérkőzésén a kieső helyen lévő Fulham számára égetően fontos lett volna a három pont begyűjtése, ami úgy is nézett ki, hogy meg lesz a londoni csapat számára, de végül nem jött össze. A 74. percben a csereként beállt Sessegnon egy szabadrúgás utáni kavarodásból megszerezte a vezetést, de a 85. percben a Wolves egyenlíteni tudott Saiss révén. A marokkói középpályás nagy harcot folytatva a védőjével érkezett hamarabb a beadásra, ami végül utat talált a Fulham kapujába, kialakítva ezzel az 1:1-es végeredményt.

Digne védő létére két nagyszerű gólt is lőtt ma. 

Burnley – Everton 1-4 (1-3)
Gólszerzők: Gibson (37.) ill. Mina (2.), Digne (13., 72.), Sigurdsson (22.)

A vendég Everton alaposan bekezdett a Burnley otthonába karácsony másnapján. A liverpooli csapat ugyanis már a 2. percben előnybe került a Barcelonától megszerzett Mina jóvoltából. A kolumbiai hátvéd Bernard beadását értékesítette fejjel. A második gólra sem kellett sokat várni, amit szintén egy korábbi Barca játékos szerzett. Ezúttal a francia válogatott Digne volt eredményes szabadrúgásból, amit gyönyörűen tett Joe Hart kapujába. A 22. percben Sigurdsson szerzete meg csapatának a harmadik gólját büntetőből. Igaz a mezrángatást nem biztos, hogy bármelyik bíró befújta volna, de Michael Oliver ezt megtette, az Everton pedig élt a lehetőséggel. Negyedórával később szépítettek a hazaiak Gibson révén, reményt adva ezzel a második félidőre. Azonban a hazaiak nem kaptak erőre a szépítéstől, sőt továbbra is az Everton uralta a játékot. A 72. percben Digne a második gólját is megszerezte, a balhátvéd jó 25-ről lőte ki a jobb alsó sarkot. Ezzel pedig ki is alakult a végeredmény, hiszen a Burnley már nem volt képes javításra.

Ellenállhatatlan volt ma a Tottenham. 

Tottenham – Bournemouth 5-0 (3-0)
Gólszerzők: Eriksen (16.), Son Heung-Min (23., 71.), Lucas (35.), Kane (61.) ill. –

Az Evertonhoz hasonlóan a Tottenham is remek első félidővel örvendeztette meg az ünnep alatt szurkolóit. A hazaiak részéről Eriksen köszönt be elsőként a 16. percben. A dán játékos egy távoli megpattanó lövéssel vette be az ellenfél kapuját, Begovic kapusnak esélye sem volt. Néhány perccel később a dél-koreai Son is feliratkozott a gólszerzők listájára. A támadó jó tizenhatról lőtte ki a jobb alsót. A 35. minutumban Lucas sem akart kimaradni a jóból, s a brazil megszerezte a klubjának harmadik gólját. Érdemes megjegyezni, hogy mindhárom találatnál az előkészítő szerepét a mindössze 21 esztendős Kyle Walker-Peters játszotta. A fordulást követően a 61. percben a csapatkapitány Harry Kane is betalált, majd kis idő múlva Son meglőtte a csapat ötödik gólját is, ami egyben a végeredményt is jelentette.

Crystal Palace – Cardiff 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –

A tabella alsó felén tartózkodó csapatok mérkőzése nem a legjobb karácsonyi meglepetés lehetett azok számára, akik esetleg ezt kapták. A hazaiak ugyan erőlködtek és mezőnyfölényt alakítottak ki, de ez eredménnyel nem párosult. A Cardiff jóformán egész mérkőzésen a kontrákra épített, amivel némi veszély tudtak teremteni, de gólt ők sem voltak képesek szerezni.