Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Játékost is adna a Liverpool sztárjáért a Real Madrid – sajtóhír

Az aktuális spanyol médiaértesülések kikiáltották, hogy ki lesz a Real Madrid top kiszemeltje 2019-ben, akiért még egy komoly piaci értékkel bíró játékost is hajlandóak lennének feláldozni jelentős pénzösszeg mellett…

Az El Gol Digital riportja értelmében a “blancók” az újévben Mohamed Szalah mielőbbi leigazolását tűzik ki maguk elé napirendi pontként, és a forrás szerint a Liverpool egyiptomi csillagáért Florentino Perez klubelnök – 80 millió euró mellett – még Marco Asensio játékjogát is a “Vörösök” rendelkezésére bocsátaná.

A 22 éves mallorcai származású szélső az elmúlt két idényben még Zinedine Zidane irányítása alatt meghatározó játékossá nőtte ki magát a “királyi gárdában”, ezzel szemben az idei szezonban sokkal gyengébben muzsikál, a két Királykupa-mérkőzés alatt szerzett három gólján kívül együttesen 21 találkozón mindössze egyszer volt eredményes a bajnokságban és a BL-ben. Aktuális piaci értékét a Transfermarkt jelenleg 80 millió euróra tartja.

Eközben a Liverpool megállíthatatlan klasszisa a tavalyi 44 gólos extra teljesítménye után a jelenleg futó kiírásban is már szerzett 12 gólt a bajnokságban és további hármat a Bajnokok Ligájában. A 26. életévében járó egyiptomi csillag kétségkívül a világ legjobbjai közé tartozik, noha egyes játékosok sokkal nagyobb marketingértékkel rendelkeznek, a Transfermarkt nem véletlenül határozza meg 150 millió euróban az aktuális értékét.

Az idei gyengébb teljesítmény miatt a szurkolók kétségkívül sztárigazolást várnak el a Real vezérkarától, Szalah pedig egy olyan kaliberű játékos lenne, akivel érdemben pótolhatják a Cristiano Ronaldo nyári távozása által keletkezett űrt. Ugyanakkor az máris egy nagy kérdés, hogy a fiatalabb és nagy jövő előtt álló Asensiót megérné-e beáldozni érte, és talán még ennél is nagyobb kérdőjel, hogy a Liverpool és egyáltalán Szalah hajlandó lenne-e szóba állni a madridiakkal, amennyiben tényleg lépésre szánják el magukat…