Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Már 217 millió eurót költött a Real Madrid fiatal ígéretekre

A Real Madrid elnöke, Florentino Perez egy ideje új átigazolási politikát folytat, melynek alapja a fiatal ígéretek és tehetségek megvétele a nagy nevek helyett, és már egy nagyobb vagyont elköltött ezekre a játékosokra. 

Forrás: bitterandblue.sbnation.com

Florentino Perez a “galaktikusok” helyett néhány éve fiatal tehetségekbe invesztál, akiktől azt reméli, hogy a Real Madrid alapját fogják majd kitenni a jövőben. Az egész 2014-ben kezdődött, amikor mindössze 3,9 millió euróért leigazolták a Mallorca csapatától Marco Asensiót, és utána jöttek a többiek: Ödegaard, Lucas Silva majd legutóbb Ceballos, Vinicius Junior, Rodrygo és Odriozola. A játékosok átlagéletkora 20 év.

A legutóbbi hírek szerint már csak a bejelentés hiányzik, de a Real Madrid leigazolta 15 millió euróért a Manchester Citytől a 18 éves Brahim Diazt. Vele együtt Florentino Perez már 217 millió eurót költött fiatal ígéretekre. Diaz mellett azonban újabb játékosok keltették fel a klub és az elnök érdeklődését: a 22 éves Firpo Juniort a Betistől 50 millió euróért hoznák el, illetve egy újabb brazil szemeltek ki Reiner Jesus Carvalho személyében 70 millió euróért.

Fiatal játékosok, akiket a Real Madrid 2014 óta leigazolt:

Marco Asensio – 3,9 millió euró
Martin Ödegaard – 2,3 millió euró
Lucas Silva – 14 millió euró
Frederico Valverde – 5 millió euró
Jesus Vallejo – 5 millió euró
Theo Hernandez – 27 millió euró
Dani Ceballos – 16,5 millió euró
Vinicius Junior – 45 millió euró
Andrij Lunin – 13,5 millió euró
Alvaro Odriozola – 30 millió euró
Rodrygo – 40 millió euró
+ Brahim Diaz – 15 millió euró