Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: döntetlent hozott a forduló rangadója Sevillában! – videóval

A La Liga, vagyis a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 18. fordulójában ma délután rangadót rendeztek, ugyanis a tabella második helyezettje a tőle két ponttal lemaradó harmadik otthonába látogatott, tehát az Atlético Madrid a Sevilla otthonában vendégszerepelt. A találkozó végén osztozkodtak a felek a pontokon, pedig mindkét csapatnak volt esélye még a hajrában is megnyerni a meccset! A nap első mérkőzésén is döntetlen született, de ott a rangadóval ellentétben nem születtek gólok.

Griezmann góljának örülhettek a társak a Sevilla otthonában, amely a szünet előtt született, és végül pontszerzést jelentett a madridi alakulatnak a rangadón (forrás: twitter.com/LaLiga)

Csúcsrangadót rendeztek ma délután a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a La Liga 18. fordulójában, ugyanis a tabella második helyezettje a harmadik otthonába látogatott, azaz a Sevilla az Atlético Madrid csapatát fogadta. A két klub között csupán két pont volt a különbség a meccset megelőzően, így egy esetleges andalúz siker azt jelentette volna, hogy a sevillai alakulat megelőzi a madridiakat.

A mérkőzés első nagyobb helyzete a vendégek előtt alakult ki, amikor Griezmann lőtt kapura a 27. percben, azonban a hazaiak hálóőre, Vaclik védeni tudott. Pár perccel később, a 31. minutumban egy hazai szögletet követően Escudero fejelt volna gólt, de próbálkozása mellé ment a 31. minutumban. A 36. percben jártunk legközelebb a gólhoz, ugyanis ekkor a Sevilla kis híján megszerezte a vezetést, azonban Andre Silva lövése a kapufán csattant! Egy perccel később viszont gólt is ünnepelhettek a Sevilla játékosai, hiszen a 37. percben Ben Yedder vette be Oblak kapuját (1-0)! Két perccel ezután újból betalált volna Ben Yedder, de ezúttal Oblak védeni tudta a hazaiak játékosának próbálkozását. Viszont a meccs félideje előtt összejött az egalizálás! A 45. percben a tizenhatos előteréből végezhetett el szabadrúgást az Atlético, a labda mögé pedig Griezmann állt, kinek lökete a hazai kapuban landolt (1-1)! A szünetig a Sevilla irányított mezőnyben, és helyzete is több volt az andalúz gárdának, azonban a fővárosiak így is egálra hozták az eredményt a fordulás előttre.

A szünet után viszont kevéssel máris fordított volna az Atlético, azonban a 48. percben Vaclik nagyot védett Saul Niguez próbálkozásánál! Az 53. percben Sarabia már a túloldalon villant, de a léc alá tartó lövését védeni tudta Oblak, így ekkor sem változott az eredmény. A 69. minutumban Ben Yedder meglőtte volna csapata és saját maga második gólját is, amikor a tizenhatoson belül került helyzetbe, de próbálkozása mellé ment. A hajrához érve pedig a madridiak gólszerzője, Griezmann találhatott volna be újra, de hiába volt ziccerben a francia, Vaclik nagyot védett a 82. percben! A 85. percben pedig már a túloldalon Gnanon próbálta meg bevenni a madridiak kapuját, de Oblak védeni tudta a hazaiak próbálkozását! A 89. minutumban az Atlético dönthette volna el a meccset, de Thomas Partey zseniális távoli, léc alá tartó lövését hasonlóan briliáns védés követte Vaclik részéről! A 90. percben a második mérkőzésén szereplő Gnanont sérülés miatt kellett lecserélnie a hazaiak trénérek, aki Amadout küldte a pályára, majd a hosszabbítás utolsó, harmadik percében újoncot is avatott a Sevilla, amikor a gólszerző Ben Yedder helyét Salvatierra vette át. Végül 1-1-es döntetlennel zárult az elég izgalmassá alakuló találkozó, amely egyébiránt 11 sárga lapot is hozott! A döntetlen egyben azt is jelenti, hogy mindkét csapat megtartotta helyét a tabellán, melyből leginkább a Barcelona profitálhat ma este, ha idegenben legyőzi a Getafe együttesét.

La Liga, 18. forduló
Sevilla – Atlético Madrid • 1-1 (1-1)
Helyszín: Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, Sevilla – 38.603 néző. Vezette: Antonio Mateu Lahoz
Gólszerzők: Ben Yedder (37.), ill. Griezmann (45.)
Sárga lapok: Jesus Navas (45.), Sarabia (47.), Banega (72.), Andre Silva (90+2), Carrico (90+4.), ill. Correa (14.), Saul Niguez (49.), Griezmann (54.), Rodrigo (77.), Godín (78.), Thomas Partey (90+1.), Savic (90+2.)
Kiállítás:

Sevilla: Vaclik – Gnanon (Amadou, 90.), Carrico, Gomez – Jesus Navas, Sarabia (Promes, 79.), Banega, Mesa, Escudero – Ben Yedder (Salvatierra, 90+3.), Andre Silva. Vezetőedző: Pablo Machin

Atlético Madrid: Oblak – Juanfran, Savic, Godín, Saul Niguez – Thomas Partey, Rodrigo, Koke, Lemar (Vitolo, 60.) – Correa (Montero, 79.), Griezmann. Vezetőedző: Diego Simeone


A nap első meccsén délben az Eibar otthonában a hétközi pótolt bajnokin a Real Madrid ellen pontot szerző Villarreal vendégszerepelt.

Ezen a találkozón is pontosztozkodás született, de gól nem esett. Igaz, helyzetekből nem volt hiány, de mindkét csapat kapusa is remekelt, így ezen a meccsen tehát elmaradtak a gólok. Az Eibar viszonylag így is azonban jó helyen áll, hiszen 12., és nem túl nagy a lemaradása a közvetlenül előtte álló csapatokkal szemben, míg a Villarreal továbbra is a kieső zóna előtt tanyázik.

Eibar – Villarreal • 0-0