Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: másodosztályú ellenfele otthonában kapott ki a Valencia – videóval

A Király-kupa küzdelmei ma este a nyolcaddöntőkkel folytatódtak Spanyolországban, ahol a legjobb 16 között először a Sporting Gijon – Valencia összecsapást rendezték meg. A hazai, másodosztályban szereplő klub diadalmaskodott végül, ám a Valencia is szerzett gólt, amely a visszavágóra lehet biztató az élvonalbeli klub számára.

A Sporting Gijon került lépéselőnybe a Valenciával szemben a Király-kupa nyolcaddöntőbeli párharcának első felvonásán! (forrás: twitter.com/LaLiga)

A Copa del Rey, vagyis a Spanyol Király-kupa küzdelmei a nyolcaddöntőhöz érkezve folytatódtak ma, amikor is a másodosztályú Sporting Gijon otthonában az élvonalbeli Valencia vendégszerepelt a párharc odavágóján.

Mindkét klubnak adódtak lehetőségei szinte már a legelejétől, de a 32. percig várni kellett a találkozó első góljára, amikor is a hazai Sporting Gijon csapata került előnybe Noblejas révén André Sousa passza nyomán (1-0)! A szünetig úgy tűnt, már nem változik az eredmény, ám a 45. percben Parejo tizenhatoson kívüli lövése akadt be, mellyel egyenlített a Valencia (1-1)!

A fordulást követően nem volt olyan veszélyes a Valencia az ellenfele kapujára, igaz, a Sporting Gijon sem, azzal a különbséggel, hogy a hazaiak két kaput találó lövéséből egy beakadt a 79. percben! Ekkor az egy perccel korábban pályára lépő Blackman a hazai szögletet követően, első labdaérintéséből gólt szerzett fejesével (2-1)! Tíz perccel később egalizálhatott is volna a valenciai klub, azonban hiába fejelhetett tisztán Piccini, próbálkozása elkerülte a hazaiak kapuját. A háromperces hosszabbítás során sem tudott egyenlíteni a Valencia, így az ezúttal vendégségben szerepelt gárda a visszavágó kapcsán a most szerzett idegenbeli gólja miatt reménykedhet az esetleges továbbjutásban.

Király-kupa, nyolcaddöntő • 1. mérkőzés
Sporting Gijon (II.) – Valencia • 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Noblejas (32.), Blackman (79.), ill. Parejo (45.)