Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Willian parádés lökete három pontot ért a Chelsea-nek! – videóval

Az angol élvonalbeli bajnokság (Premier League) 22. fordulójának szombati játéknapját a Chelsea hazai mérkőzése zárta Newcastle United ellen. 

A londoni kékek a hétközi Ligakupa elődöntőjében elszenvedett vereség után (a Tottenham otthonában kaptak ki) újabb mérkőzést várt Sarri együttesére. Hazardék viszonylag gyorsan előnybe kerültek, miután a 9.percben David Liuz passzából Pedro volt eredményes. A londoni kékek a 25.percben megduplázhatták volna előnyüket, brazil védőjük David Luiz azonban a léc fölé fejelt. A félidő derekán éledezni kezdett a Newcastle, előbb Rondon került helyzetbe ami után még nem tudott a kapuba találni majd a 36.percben Pérez lövése hajszállal kerülte el a kaput. Öt perccel az első félidő vége előtt a hazai védelem elaludt amit Clark használt ki és egalizált. A gólt követően a szarkák vérszemet kaptak és a félidő hajrájában kellemetlen perceket okoztak Sarri tanítványainka, kis híján a vezetést is megszerezték.

Szünetről visszatérve a Chelsea beszorította a vendégeket a kapujuk elé, a 47.percben Pedro lehetőségét védte bravúrral a Dúbravka majd 10 perccel később megismételte ugyanazt a bravúrt a szlovák hálóőr. Az 58.percben Willian szenzációs lövésénél a szlovák válogatott kapus sem tudott mit kezdeni, annyira helyezett volt a brazil lökete. A vendégeknek nem sok egyenlítési lehetősége volt, a hajrában Rondon állt a legközelebb a pontmentéshez, de fejese elkerülte a kaput. Győzelmével a Chelsea megerősítette negyedik helyét a tabellán és egy pontra megközelítette a Tottenham együttesét.

Chelsea – Newcastle United 2-1 (1-1)
Stamford Bridge, London, v.: Kavanagh
Gólszerzők: Pedro (9.), Willian (58.) ill. Clark (40.)
Sárga lapok: Ritchie (24.)
Kiállítás:

Képek: premierleague.com