Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: megszenvedett a győzelemért a Real Madrid – videóval

Érdekes felállással lépett pályára a Real Madrid a Betis otthonában, hiszen a Király-kupa mérkőzés legjobbja, Vinicius Junior is helyett kapott a kezdőben Benzema mellett. Végül egyikük sem lett a nyerő ember, hanem a csereként beállt Dani Ceballos volt az, aki megmentette a királyi gárdát az újabb égéstől. 

A Real Madrid játszott fölényben az első félidőben a Betis ellen, még úgy is, hogy egy igen felforgatott kezdővel állt fel a királyi gárda. A fölényt gólra is váltották a 13. percben, amikor Luka Modric lőtt gyönyörű gólt a védőről elé pattant labdából. A Betis nagyon nem találta a ritmust, amit ki is használt a Madrid. Solari csapata nagyon szép kontrákat tudott vezetni ellenük, igaz, a kapu előtt voltak hibáik. A Betis először egy szabadrúgásból veszélyeztetett a 42. percben, de Navasnak itt sem kellett védenie, mivel a labda elkerülte a kaput. A 45. percben ismét közel kerültek a Real Madrid kapujához, amikor a szabadrúgást is elvégző Canales lőhetett, ám most csak centikkel kerülte el a célt a labda. Ezzel a helyzettel zárult az első játékrész.

A második félidő elején le kellett cserélni Benzemát sérülés miatt, a helyére pedig Cristo Gonzalez állt be, így pedig már majdnem a fél Castilla a pályán volt. A Betis feltámadt erre a játékrészre, és egyre több támadást vezettek, amik először nem voltak veszélyesek, de a 61. percre már nagyon közel álltak a gólhoz, amikor Guardado lőtt egy kipattanót centikkel a kapu mellé. A 67. percben azonban már nem hibáztak, és habár a videóbíró segítsége is kellett hozzá, de a hazaiaknak sikerült kiegyenlíteni. Canales kapott tökéletes indítást Lo Celsótól, akinek már csak el kellett lőnie Keylor Navas mellett. A Betis ezután is folyamatosan rohamozta a Real kapuját, Ramosék pedig védekezni kényszerültek, támadni egyáltalán nem tudtak. Aztán a 88. percben nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással a Real Madrid, amit Dani Ceballos végezhetett el, és tökéletes munkát végzett, mivel a labda a jobb felső sarkában kötött ki, ezzel pedig megszerezte a vezetést a vendégeknek. A Betis a végéig küzdött, hogy ismét kiegyenlítsen, de ez még egyszer már nem jött össze nekik, így a Real Madrid vihette haza a három pontot.

Betis – Real Madrid: 1-2 (0-1)
Helyszín: Benito Villamarin stadion (Sevilla) Vezette: Hernández Hernández
Gólszerzők: Canales (67.)  ill. Modric (13.), Ceballos (88.)
Sárga lap: Guardado (4.) ill. Modric (35.), Ramos (43.), Valverde (62.)
Kiállítás: – ill. –

Betis: Pau Lopez, Guerrero (Tello, 67.), Bartra, Mandi, Barragan, Guardado (Boudebouz, 88.), Carvalho, Lo Celso, Canales, Joaquin, Sanabria (Loren, 88.). Vezetőedző: Quique Setien

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Nacho, Casemiro, Valverde (Brahim Diaz, 82.), Reguilon (Ceballos, 74.), Modric, Vinicius Junior, Benzema (Cristo Gonzalez, 46.). Vezetőedző: Santiago Solari

https://www.youtube.com/watch?v=iku2Xf_4MYI