Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: hatgólos mérkőzésen esett ki az Atletico Madrid – videóval

Igazi meglepetéssel indult a spanyol Király-kupa forduló visszavágója. Az Atletico Madrid 1-1-es döntetlent játszott a Girona otthonában, így mindenképpen gólokat kellett szerezniük, és kevesebbet kapniuk. A terv első része össze is jött, hiszen három gólt is lőttek, viszont a Girona is ugyanennyit rúgott, így idegenben lőtt több góllal jutottak tovább a következő fordulóba. 

Forrás: laliga.es

Nem sok köze volt a mérkőzéshez a Gironának az első félidőben, az Atletico Madrid mindenben jobbnak bizonyult ellenfelénél, és a 12. percben meg is szerezték a vezetést. Diego Godin félpályás beadását követően Kalinic lőtt a kapu a jobb alsó sarkába. A 33. percben ismét betalált a fővárosi csapat szintén Kalinic révén, ám ezt a gólt les miatt érvénytelenítette a játékvezető. A 37. percben azonban teljesen váratlanul kiegyenlített a Girona, amikor Valery Fernandez vette le vállal a labdát, majd gyönyörű gólt lőtt a kapu jobb oldalába. Ezzel igen megnehezítette a dolgát az Atletico Madridnak a fennmaradó játékidőre.

A második félidőben már nagyon is feljavult a Girona, és az 59. percre már a vezetést is megszerezték. Aleix Garcia végzett el egy szabadrúgást, amit végül Christian Stuani perdített a kapu jobb oldalába. Nem örülhettek azonban sokáig a vendégek, mert az Atletico Madrid a 66. percben kiegyenlített. Griezmann tette le a labdát, Angel Correa elé, aki egy csel után gond nélkül passzolt a hálóba. Az Atletico Madrid itt belehúzott, hiszen éppen kiesésre álltak, és akár Griezmann, akár Lemar is megszerezhette volna a vezetést, de a vendégek kapusa bravúros védéseket mutatott be. A 83. percben viszont már ő sem tudta megmenteni őket a góltól, és a madridiak meglőtték a vezető találatukat, amikor Lemar fantasztikus indítása után Griezmann szerzett csodás gólt. A Girona azonban nem hagyta magát, és érezte, hogy még megmenthetik ezt a mérkőzést. Ezt a 88. percben bizonyították is, amikor ismét sikerült kiegyenlíteniük. Borja Garcia játszotta középre a labdát éppen Seydou Doumbia elé, aki laposan lőtt, a játékszer pedig egyenesen a hálóban kötött ki. Az Atletico Madrid hiába hajtotta meg a végét, a Girona mindent kivédekezett, és idegenben lőtt több góllal továbbjutott a Király-kupa következő fordulójába.

Atletico Madrid – Girona: 3-3 (1-1) Továbbjutott: Girona (4-4, idegenben lőtt több góllal)
Helyszín:
Wanda Metropolitano (Madrid) Vezette: Mateo Lahoz
Gólszerzők:
Kalinic (12.), Correa (66.), Griezmann (83.) ill. Fernandez (37.), Stuani (59.), Doumbia (88.)
Sárga lap: 
Lucas (69.), Griezmann (84.) ill. Iraizoz (90+2.), Porro (90+3.)
Kiállítás: 
ill.