Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: félgőzzel, sűrű ködben is magabiztos volt az Atletico

A La Liga 20. fordulójában nagyon jól ment a legjobb madridi csapatok sora, hiszen a Real után az Atletico is nyerni tudott. A Celta nem bírt a Valenciával.

Kép: AS.com

Mivel a Huesca az utolsó helyezett a bajnokságban és az eddigiek során nem sok olyat mutattak, amitől az Atleticónak meg kellett volna ijednie, joggal merült fel az emberben, hogy ezen az estén csak a pálya fölé szálló köd okozhat komolyabb nehézséget Diego Simeone együttesének. Nos, a köd tényleg nehezítő tényező volt, de a jelek szerint leginkább a hazai játékosok zökkentek ki általa. Fél óra játék után ugyanis a védelmükben óriási zavar támadt, ezt pedig az előre húzódó Lucas Hernandez használta ki.

A második félidő elején aztán a másik szélső védő, Arias is betalált – nem is akárhogyan. A biztos előnyt aztán a végén még Koke toldotta meg egyel, így lett 3-0 a vége. A hajrában még három fiatal is játéklehetőséghez jutott, ennyire lett laza ez a meccs. Igaz ez még akkor is, ha az eredményt leszámítva amúgy egyáltalán nem parádézott az Atletico. De hát nem is kellett: 5 pont az előnyük az őket üldöző Real Madrid előtt a második helyen a táblázaton.

Kép: AS.com

A nap utolsó találkozóján két erős, veszélyes, ám nem túl jól szereplő együttes csapott össze. Az viszont, hogy a pontok gyűjtögetésében nem állnak jól, nem jelentette azt, hogy ne tudnának izgalmakat szállítani szombat estére. Sőt, ez lett a nap legfordulatosabb találkozója. A kezdőlöketre azért várni kellett: a 40. percben született meg az első találat, amikor is Araujo fejelt gólt egy szögletet követően. Neto szörnyen mozdult ki, megtorpanása rengeteg problémát eredményezett csapata szempontjából.

A vigóiak birtokolták többet a labdát, ám egyértelműen a vendégek voltak a veszélyesebbek. Ezért sem volt meglepő, amikor is Ferran Torres góljával sikerült egyenlíteniük. A 18 éves szélső látványos mozdulattal vette be a kaput, de ezzel még nem volt vége. 6 perccel a rendes játékidő vége előtt ugyanis jött a spanyol válogatott Rodrigo, és Gameiro átadása után bevágta a győztes gólt. Ezzel pedig fordított és 2-1-re nyert a Valencia a Celta Vigo otthonában. Előbbi 7., utóbbi a 17. helyen áll.

Eredmények:

Huesca – Atletico Madrid 3-0
G.: Lucas Hernandez (31.), Arias (52.), Koke (71.)

Celta Vigo – Valencia 1-1
G.: Araujo (40.), Ferran Torres (72.), Rodrigo (84.)