Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Solskjaer irányítása alatt megállíthatatlan a United! – videóval

A Premier League 23.fordulójában az Ole Gunnar Solskjaer vezette Manchester United hazai pályán fogadta a Brighton együttesét. A norvég irányítása alatt a vörös ördögök sorozatban öt győzelmet könyvelhettek el. 

A manchesteriek a találkozó esélyeséhez méltóan kezdtek és már az első percekben helyzeteket dolgozott ki Solskjaer együttese, előbb Pogba durrantott a kapu fölé majd Rashford elől mentettek az utolsó pillanatokban a vendégek védői. Az első igazán nagy helyzet a 20.percben adódott a hazaiak előtt Rashford lövését a Brighton védői blokkolták majd fél perccel később ismét a vörös ördögök támadója lőtt fölé. A 25.percben Bong szabálytalansága után a játékvezető büntetőt ítélt a United javára, a megítélt büntetőt Pogba  értékesítette. A gólt követően is a manchesteriek irányították a találkozót és három perccel a vége előtt Dalot passzát követően Rashford parádésan tekert a vendégek hálójába kettőre növelve a manchesteri előnyt.

Szünetről visszatérve a vörös ördögök próbálták minél hamarabb lerendezni a találkozót, ami újabb helyzetekben mutatkozott meg. Az 54.percben Rashford passza után Lingard lőt éppenhogy a kapu mellé, majd három perccel később Martial hatalmas lökete nem találta el Button kapuját. A 68.percben Herrera kínálta meg egy lövéssel a vendégek kapusát, aki könnyedén fogta azt. Húsz perccel a vége előtt a United védelmeg elaludt amit a 72.percben Propper passza után Gross használt ki és szépített. A hajrában Chris Hughton együttese minden követ megmozgatott az egyenlítés érdekében, de a hazaiak megőrizték előnyüket.

Manchester United – Brighton 2-1 (2-0)
Old Trafford, Manchester, v.: Tierney
Gólszerzők: Pogba (27., büntetőből), Rashford (42.) ill. Gross (72.)
Sárga lapok: 
Kiállítás:

A forduló további mérkőzései:

Newcastle United – Cardiff City 3-0 (1-0)
G.: Schar (24., 63.), Pérez (90+3.)

Southampton – Everton 2-1 (0-0)
G.: Ward-Prowse (50.,), Digne (64., öngól) ill. Sigurdsson (90+1.)

Watford – Burnley 0-0
G.: