Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lyon: Pini Zahavi leváltatná Bruno Genesio-t! – sajtóhír

A L’Equipe legfrissebb információi szerint az egyik leghíresebb és legsikeresebb ügynök, nevezetesen Pinhas “Pini” Zahavi azon dolgozik, hogy Bruno Genesio helyére az AS Monaco korábbi menedzserét, Leonardo Jardimot ültesse le…

Nagy fába vágja a fejszéjét Pini Zahavi? Ahogy már említettük, a L’Equipe értesülései alapján a híres ügynök Leonardo Jardimot beajánlotta Bruno Genesio helyére az Olympique Lyon számára. Alapvetően talán nem is lenne akkora kihívás ez Zahavi-nak, hiszen Jardim személyében egy olyan szakembert ültetne le a Lyon kispadjára, aki ért el már komoly sikereket, ráadásul ugyebár az elmúlt években az AS Monaco trénereként dolgozott. No, de láthatólag az Olympique Lyon “feje”, azaz Jean-Michel Aules kimondottan ragaszkodik Bruno Genesio-hoz, illetve a csapat látványban nem is nyújt rosszat, viszont talán ezen túl több is lehetne ebben az együttesben. A Lyon az ő irányításával kétségtelenül nagyon kétarcú gárda látszatát kelti, hiszen jobb napon akár egy Barcelonát is képes lenne legyőzni az OL, viszont rosszabb napjain akár egy másodosztályú francia alakulat is kifogna Genesio tanítványain. 

Az Olympique Lyonban nagyon sok tehetséges futballista rúgja a bőrt, főleg a középpályán és a támadószekcióban, de a hátsó alakzat már évek óta ezer sebből vérzik, ám ennek ellenére nem úgy fest, hogy ebben az ügyben olyan sokat tenne a vezetőség. A támadószekcióban ráadásul ott van egy világbajnok Fekir, egy Memphis Depay, aki már megjárta a Premier League-t is. Potenciál bőven van ebben a csapatban, de láthatólag Bruno Genesio nem tudja kihozni ebből a keretből a nagy lehetőségeket, de ahogy már egyszer felhoztuk, valamiért Jean-Michel Aules bizalma töretlen az irányába. 

A Lyon korábban kétségtelenül a Ligue 1 “PSG-je” volt, sőt talán még komolyabb volt az ő egyeduralkodásuk, hiszen 2001-2008-ig csak az OL nyert bajnokságot, de a többi kiírásban, azaz a Francia Kupában és a Ligakupában nem volt ekkora fölényük koránt sem mint mondjuk most a Paris Saint-Germainnek. A nagy korszak vége után még voltak fellángolások és azok azóta is vannak az Olympique Lyon részéről, de azt a bizonyos lépcsőfokot nem tudja átlépni már évek óta a klub.