Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: hátrányban várja a visszavágót a Barcelona – videóval

Lionel Messi a keretben sem volt a Sevilla – Barcelona Király-kupa mérkőzésen, és a katalánok nagyon megérezték a hiányát. Valverde lehetőséget adott az eddig keveset játszóknak, viszont így nagyon erőtlenné vált a csapat. A Sevilla ezt ki tudta használni, és egy magabiztos előnyt össze is hoztak a visszavágóra. Legújabb igazolásuk, Kevin-Prince Boateng is debütált. 

Forrás: laliga.es

A Barcelona játszott valamivel jobban az első félidőben, ám átütő erőt ők sem képviseltek. A mérkőzés első nagy helyzete a 36. percben érkezett a hazai oldalon, amikor Ben Yedder egyedül indult meg, majd a tizenhatoson belülről lőni is tud, de hajszálnyival a kapu jobb oldala mellé küldte a labdát. A 41. percben már a másik oldalon zajlottak az események, amikor Malcom érkezett a beadásra, de a lövés pontatlanra sikerült, elkerülte a kapu bal oldalát. A 44. percben Ben Yedder még megdolgoztatta Cillessent, és a holland kapus védett is. A játékrész végére kezdett belelendülni a Sevilla.

A második félidőt nagyon jól kezdték a hazaiak, hiszen az 58. percben megszerezték a vezetést. Quincy Promes adott egy hosszú keresztlabdát a kapu elé, amit épp elért Pablo Sarabia, majd Cillessen mellett a kapuba lőtte. A gól után Valverde szinte rögtön felküldte a pályára Suarezt és Coutinhót is, majd néhány perc múlva a gólszerzőt is le kellett cserélni sérülés miatt. A Barcelona a bekapott gól után sem tudta felvenni a fonalat. Aztán a 74. percben a Sevilla már a második találatát is megszerezte. Ever Banega tökéletes passza után már csak az üres kapuba kellett lőnie Ben Yeddernek. A Barca ezek után már csak az idegenben lőtt gólért próbált hajtani, de nagyon erőtlenek voltak a támadásaik, és nem is jött nekik össze a szépítés a meccs lefújásáig.

Sevilla – Barcelona: 2-0 (0-0)
Helyszín: Ramón Sánchez Pizjuán Stadion (Sevilla) Vezette: Carlos Del Cerro
Gólszerzők: Sarabia (58.), Ben Yedder (74.) ill. –
Sárga lap: Gomez (74.) ill. Alba (84.)
Kiállítás: – ill. –

Sevilla: Soriano, Gomez, Kjaer, Mercado, Amadou, Escudero (Arana, 88.), Promes, Banega, Navas (Andre Silva, 71.), Ben Yedder, Sarabia (Vazquez, 67). Vezetőedző: Pablo Machin

Barcelona: Cillessen, Sergi Roberto, Pique, Lenglet, Semedo (Alba, 80.), Vidal, Rakitic, Alena, Arthur, Malcom (Coutinho, 63.), Boateng (Suarez, 63.). Vezetőedző: Ernesto Valverde

https://www.youtube.com/watch?v=mtGd33WMgrw