Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: gólzápor és Real Madrid győzelem az Espanyol ellen – videóval

A Real Madrid az Espanyol otthonába látogatott a spanyol bajnokság 21. fordulójában. A királyi gárda jól játszott, sikerült is több gólt lőniük, mint kapniuk, igaz, emberhátrányban fejezték be a mérkőzést. Az egyik korábbi mérkőzésen az Athletic Bilbao kiszenvedte a győzelmet a Betis ellen, míg a Real Sociedad és a Huesca gól nélkül zárta a találkozójukat. 

Forrás: laliga.es

Espanyol – Real Madrid:

Izgalmas első félidőt játszott egymással az Espanyol és a Real Madrid. Nagyon hamar, már a 4. percben megszerezte a vezetést a királyi gárda. Luka Modric eresztett el egy ígéretes lövést, ami a kapusról kipattant az érkező Karim Benzema elé, a francia pedig bevágta a kapuba a kipattanót. Jól játszott a Real, sokat passzoltak és tartották a labdát, a 15. percben pedig már a második találatukat is megszerezték. Egy szöglet után Modric elé került a labda, aki beívelte középre, Ramos pedig gyönyörűen befejelte. Azonban nem volt tökéletes a félidejük, hiszen a 23. percben szépített az Espanyol. Szöglethez készültek a hazaiak, mert előtte Baptistao lövésénél kellett hatalmasat védenie Courtois-nak. Ezt követően próbálták előre lőni a labdát, ami végül ismét Baptistao elé került, aki a léc alá vágta a játékszert. Nem örülhettek a találatnak a hazaiak, hiszen a 46. percben újabb gólt lőtt a Real, ahogy Benzema is, aki laposan kanyarította a labdát a hálóba.

A második félidőben is jól játszott a királyi gárda. Az 57. percben a meccs egyik legjobbjának, Luka Modricnak a lövését kellett védeni Diego Lopeznek, majd két perccel később Benzema állt közel a gólhoz, de elpuskázta a helyzetet, mert nem találta el a kaput. Sokpasszos játékkal operált a Real, és annyit birtokolták a labdát, amennyit csak lehet. A 67. percben össze is jött a negyedik gól a vendégeknek. A friss csereként beálló Gareth Bale csapott le a kallódó labdára a kapu előtt, majd ellőtte azt a háló jobb oldalába. Nem örülhettek azonban felhőtlenül a madridiak, mivel a 72. percben azonnali piros lappal kiállították Raphael Varane-t, mert mert a játékvezető úgy látta, hogy utolsó emberként buktatta Piattit. Várható volt, hogy emberelőnyben feljavul az Espanyol. A 74. percben Borja Iglesias elől még az utolsó pillanatban menteni tudtak a védők, a 81. percben viszont már ők sem tudtak mit tenni a hazai gól ellen. Roca fantasztikus keresztlabdáját már csak jól kellett átvennie Rosalesnek, ami sikerült is neki, és egy nagyon szép gólt lőtt Courtois hálójába. A végére azonban már nem jutott izgalom, és végül a lefújásra is maradt ez az eredmény.

Espanyol – Real Madrid: 4-2 (2-1)
Helyszín: RCDE stadion (Barcelona) Vezette: Gil Manzano
Gólszerzők: Baptistao (25.), Rosales (85.) ill. Benzema (4. 45+1.), Ramos (15.), Bale (67.)
Sárga lap: Roca (7.), Sergio Garcia (34.), Moreno (85.) ill. Ramos (27.), Nacho (81.)
Kiállítás: – ill. Varane (72.)

Espanyol: Diego Lopez, Vila (Rosales, 64.), Hermoso, Marmol, Javi Lopez, Moreno, Darder (Melendo, 75.), Roca, Baptistao (Piatti, 71.), Borja Iglesias, Sergio Garcia. Vezetőedző: Rubi

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Varane, Ramos (Nacho, 46.), Raguilon, Modric (Marcelo, 76.), Casemiro, Kroos, Lucas Vazquez, Vinicius Junior (Bale, 64.), Benzema. Vezetőedző: Santiago Solari

https://www.youtube.com/watch?v=8agVN2rqK3M

Athletic Bilbao – Betis:

Nem volt könnyű meccse az Athletic Bilbaónak a Betis ellen. Az első félidőben, a 21. percben sikerült megszerezniük a vezetést, amikor egy nagyon szép összjáték után de Marcos passzolt Muniain elé, aki laposan lőtt a hálóba. Nagy volt az öröm a hazaiaknál, viszont ezután foggal-körömmel harcoltak az eredményért. A 37. percben a Betis Feddal révén akár ki is egyenlíthetett volna, de fejese végül csak a felsőlécet találta el.

A második félidőben is volt egy-két helyzete a Bilbaónak, de a Betis is harcolt az egy pontért. A végére már csak az volt fontos a baszkoknak, hogy maradjon az egygólos előnny a végére, és a nagy igyekezetben a 84. percben Oscar de Marcos azonnali piros lapot kapott, miután nyújtott lábbal odacsúszott ellenfelének. Végül sikerült kihúzniuk a végéig, és a Bilbao szerezte meg a nagyon fontos három pontot.

Athletic Bilbao – Betis: 1-0 (1-0)
Gólszerzők: Muniain (21.) ill. –
Sárga lap: Berchiche (26.), San Jose (31.), Alvarez (82.), Capa (87.) ill. Sidnei (24.), Loren (50.)
Kiállítás: de Marcos (84.) ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=prY9-xkimL8

Real Sociedad – Huesca:

Az első félidőben egyértelműen a Huesca volt a jobb, a 16. percben egy kipattanóból majdnem gólt is szereztek, de Herrera végül csak a bal kapufát találta el.

A második félidő viszont már a Real Sociedadé volt, viszont támadásaikban nem volt sok erő, a befejezéseik pedig pontatlanok voltak, így végül gól nélküli döntetlennel zárult a mérkőzés.

Real Sociedad – Huesca: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: – ill. Miramon (59.), Herrera (63.), Akapo (90+4.)
Kiállítás: – ill. –