Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Morata debütált, de kikapott az Atletico

A La Liga 22. fordulójában egyből a kezdőben kapott helyet az Atletico Madrid friss érkezője, ám Morata első nekifutásra nem hozott csodát.

Kép: AS.com

Mi más adhatott volna nagyobb beszédtémát a Betis-Atletico mérkőzés kapcsán, mint Alvaro Morata debütálása? A spanyol válogatott támadót a legtöbben a Real Madridhoz kötik (hiszen ott futott be), ám pályafutását még anno az Atletcóban kezdte: 2007-ben igazolt el onnan, így most igazán hosszú idő után térhet vissza gyökereihez. Diego Simeone pedig olyannyira bízik benne, hogy egyből jelölte is a kezdőcsapatba Griezmann mellé.

A mérkőzés jól kezdődött: már az első percekben bravúrt kellett bemutatnia Oblaknak Feddal fejese után, majd nem sokkal később épp Morata lőhetett kecsegtető helyzetben, ám a labda végül Pau Lopez ölében kötött ki. Eleinte a helyzetekkel tehát nem volt gond és az iram is rendben volt. Idővel viszont kezdett statikussá válni a meccs. A Betis egyre többet birtokolta a labdát, próbáltak irányítani, de nem tudtak mit kezdetni a Matracosok fegyelmezett védekezésével. Ugyanez igaz a madridiakra is: nem tudtak mit csinálni a labdával felállt védelemmel szemben, csak a kontrák során volt esélyük helyzetet kialakítani. Persze ez nem érte váratlanul a zöld-fehéreket, akik jól felkészültek ezekre a szituációkra és többnyire és többnyire jól meg is oldották őket.

Így ment le az első játékrész, gólt nem láthattunk, de a folytatás már izgalmasabbnak tűnt. Próbált növelni játéka színvonalán az Atletico, igyekeztek többet irányítani, ami érződött a támadójátékukon. Az 56. percben Morata hatalmas helyzetbe került, ám a csatár nem a lövéssel volt elfoglalva, hanem kivárt és kereste a kontaktot a védővel. Érkezett is a becsúszó láb, amely talán hamarabb találta el a lábat, mint a labdát, de a bíró ettől még nem ítélt büntetőt. Vitatható ítélet, de a videózás után sem változtattak rajta.

Kép: AS.com

Nem sokkal később azonban a túloldalon is történtek események a tizenhatoson belül – ott viszont megadták a büntetőt a Betisnek! A csereként beállt Filipe Luis kezezett, így jogosan jöhetett Canales tizenegyese. A spanyol nem hibázott, így lépéshátrányba került az Atletico Madrid. Jött is a válasz pár perccel később: Griezmann szenzációs lövést eresztett meg, ami a kapufáról pattant csak ki, a kapus már verve volt. A Betis tehát megúszta, de még sok volt hátra. A hajrában komoly erőket mozgósított a fővárosi csapat, ám a padon nem igazán voltak olyan emberek, akik új lendületet tudtak volna hozni. Kalinic érkezése például jól mutatta, mennyire kétségbeesett lehetett Simeone – a horvát nem is tudott hozzátenni semmit sem a játékhoz.

Az utolsó percek izgalmasra sikerültek, akadt pár helyzet is, de gól már nem. A Betis taktikus játékkal, kihasználva ellenfele hibáit nyerni tudott és már a 6. a táblázaton. Az Atletico viszont nem tudta kihasználni a Barcelona Botlását – sőt, még nőtt is a hátrányuk a listavezetőhöz képest.

Betis – Atletico Madrid 1-0 (0-0)
Helyszín: Manuel Ruiz de Lopera Stadion (Sevilla) Vezette: Jimenez
Gólszerzők: Canales (65. – büntető)
Sárga lap: Mandi, Junior, Leon, Pau Lopez, ill. Arias, Angel Correa, Lucas Hernandez
Kiállítás: –

Betis: Pau Lopez – Guardrado, Feddal, Bartra (Sidnei), Mandi, Barragan – Canales, Guerrero (Junior), Kaptoum – Leon, Joaquin (Javi Garcia). Vezetőedző: Setien.

Atletico Madrid: Oblak – Juanfran, Lucas Hernandez, Gimenez, Arias (Filipe Luis) – Lemar (Vitolo), Thomas Partey, Rodri, Angel Correa (Kalinic) – Griezmann, Morata. Vezetőedző: Simeone.

Korábbi meccs:

Villarreal – Espanyol 2-2
G.: Iborra (37.), Santi Cazorla (65. – büntető), Bonera (75. – öngól), Rosales (81.)