Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: kisebb előnnyel várja a Barcelona elleni visszavágót a Real Madrid – videóval

A spanyol Király-kupa elődöntőjében máris El Clasicót láthattak a nézők. Az első mérkőzésen a Real Madrid a Camp Nouba látogatott, a Barca pedig Messi nélkül állt fel a kezdőrúgáshoz. Izgalmas mérkőzés volt, a királyiak nagyon hamar megszerezték a vezetést, de a hazaiak a második félidőben egyenlítettek. A Real Madrid az idegenbeli góllal jobb esélyekkel várja a második mérkőzést. 

Forrás: laliga.es

Bátran kezdett a Real Madrid a Camp Nouban, az 5. percben Kroos már próbálkozott egy távoli lövéssel, de középre ment, így Ter Stegen ki tudta ütni. A 6. percben azonban már a német sem tudott segíteni, és a vendégek megszerezték a vezetést. Benzema vitte el a labdát a jobb oldalt, majd középre adta az éppen érkező Lucas Vazqueznek, aki ballal a hálóba pöccintette a játékszert. A Barcelona kétszer is jöhetett ezután nagyon jó helyről egy-egy szabadrúgással, de egyikből sem tudtak semmit kihozni. A 20. percben viszont Malcom indulhatott meg egyedül Navas felé, de a Costa Rica-i védte a lövését. Nagyon veszélyes volt a Madrid ha labdát szerzett, és nagyon szép támadásokat vezetett. A 27. percben Malcom lőhetett ismét szabadrúgást, a labdát pedig Pique fejéről kellett elszedni, hogy ne legyen belőle gól. A 31. percben egy kontra végén Semedo indult be, át is jutott Navason, majd Varane-nak kellett mentenie a lövés előtti pillanatban. A 32. percben a Barca Rakitic révén kapufát fejelt Malcom szabadrúgása után. Erre két nagy helyzettel válaszolt a Real Madrid, mindkétszer Vinicius lőhetett, de nem találta el a kaput. A 36. percben végre összejött Suareznek is egy ziccer, ám a lövését Navas védte bravúrral. Az első játékrészben már egyik csapat sem tudta megváltoztatni a meccs állását.

A második félidőt jól kezdte a Barcelona, de támadásaik nem igazán voltak veszélyesek a kapura. Aztán az 57. percben a Real Madrid hibáit kihasználva sikerült kiegyenlítenie a Barcelonának. Nagyon jól ugratta ki Lenglet Jordi Albát, amire Navas kijött a kapujából, és elrúgta a labdát, ami így Coutinho elé került, majd a brazil a felső lécet találta el. A kipattanót Malcom szedte össze, aki az összezavarodott madridi védők mellett lőtt a hálóba. A 63. percben mindkét csapat kettőt is cserélt, köztük pedig bejött Lionel Messi is a pályára, és felélénkült a hazaiak játéka. A Real Madrid visszaesett, nem tudott a kapu közelébe sem kerülni. A 81. percben azonban a vendégek mégis megszerezhette volna a vezetést, ehhez pedig csak annyi kellett volna, hogy Bale belője az üres kapuba a labdát, de addig várt, míg egy védő belecsúszott a lövésébe. A végére feléledt a Madrid, de nem sikerült vezetést szerezniük, de a Barcelona sem változtatta már meg az eredményt a lefújásig.

Barcelona – Real Madrid: 1-1 (0-1)
Helyszín: Camp Nou (Barcelona) Vezette: Mateu Lahoz
Gólszerzők: Malcom (57.) ill. Lucas Vazquez (6.)
Sárga lap: Semedo (44.), Suarez (56.), Jordi Alba (58.), Vidal (88.) ill. Ramos (10.), Marcelo (56.)
Kiállítás: – ill. –

Barcelona: Ter Stegen, Alba, Lenglet, Pique, Semedo, Arthur, Busquets, Rakitic (Vidal, 63.), Coutinho (Messi, 64.), Malcom (Alena, 76.), Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

Real Madrid: Navas, Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo, Modric, Llorente (Casemiro, 63.), Kroos, Lucas Vazquez (Asensio, 84.), Vinicius Junior (Bale, 63.), Benzema. Vezetőedző: Santiago Solari

https://www.youtube.com/watch?v=bCyALvHqYfI