Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real: Így hangolt Solari az El Clásicóra!

Az FC Barcelona elleni esti (21:00, TV.: Sport 2) Király-kupa elődöntője előtt megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját a Real Madrid vezetőedzője, Santiago Solari.

(Kép: as.com)

Mit is jelent egy El Clássicó:

“Ez egy olyan mérkőzés amely az érzelmekről és az ősi rivalizálásról szól. Olyan ez mint egy River – Boca, egy Inter – Milan, de akár említhetném a Real – Atlético madridi derbit is.”

A szerda esti meccsről:

“Szép futballra számítok. Ez az El Clássicó, egy olyan meccs, amelyet mindenkinek, így a nézőknek is élvezniük kell! Ezen a meccsen soha nem mehetsz biztosra azt illetően, hogy az ellenfél milyen váratlan taktikai döntést húz meg. Reméljük megfelelő teljesítményt tudunk nyújtani, és sikerül győznünk!” 

Messi hiányáról:

“Mindenkinek jó, ha a legjobb játékosok pályára léphetnek. Nekünk viszont maximálisan fel kell készülnünk a találkozóra, függetlenül attól, hogy Messi játszik vagy sem. “

A sorsolásról és a folytatásról: 

“Nem gondolom, hogy igaza lenne azoknak, akik szerint a Barca azzal, hogy szombat este játszott, jóval kipihentebb lenne. Azt kérdezik, hogy aki nyer szerda este, az lépéselőnybe kerül a másikkal szemben? Nem hiszem. A bajnokság például egy egészen más sorozat. Mindig csak a következő meccsre gondolunk, ez pedig most a Király-kupa elődöntője lesz, ez most a legfontosabb. Bevallom, kicsit nem egy szokványos sorsolásunk van, de ezt el kell fogadnunk, megváltoztatni úgy sem tudjuk.”

A Real keretéről:

“Szeretem, ha sikerül megteremteni az egészséges versenyhelyzetet. Amikor minden játékos bevethető, pontosan ezt kell elérnünk. Minden játékosunk azért dolgozik, hogy a csapat segítségére legyen, és valami pluszt tudjon hozzátenni a csapatjátékhoz. Teljes a keretünk, most már csak Vallejo hiányzik, de ő is közel áll a visszatéréshez. Higgyék el, nekem a legnehezebb, kijelölni a keretet ennyi remek futballista közül.”

Vajon Vinícius Junior kezdeni fog az El Clásicón is?

“Ha azt gondolják, hogy Vinícius az elmúlt hetekben nyújtott kiváló játéka miatt állandó kezdőjátékosom, csak annyit mondanék, hogy nem ismerek kirobbanthatatlan futballistát.”