Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: újabb minimális Lazio-siker – videóval

Rendhagyó módon, ezúttal már csütörtök este kezdetét vette az olasz bajnokság (Serie A) aktuális hétvégi fordulója, melyen a nemzetközi kupaszereplésért küzdő Lazio csapata a kiesés elől menekülő Empolit fogadta…

Nem volt egyszerű helyzetben a három nyeretlen meccs után a múlt fordulóban már újra diadalmaskodó Lazio együttese, ugyanis legjobb góllövője, Ciro Immobile mellett hűséges előkészítője, Luis Alberto is hiányzott, a középpályára pedig Parolót kellett nélkülöznie Simone Inzaghi mesternek. Ennek ellenére a római Sasok fölényben játszottak, és nem sokkal a szünet előtt Felipe Caicedo büntetőt harcolt ki a Provedel kapussal való ütközést követően, miután a hálóőr elveszítette a labdát, melyet a sértett biztos lábbal értékesített. A házigazda a második félidőben is uralta a játékot az Empolival szemben és a lefújásig megtartotta 1-0-s előnyét, pechjükre azonban a hajrában Caicedót is elvesztették sérülés miatt.

Két alsóházi csapat minimális különbségű legyőzésével a Lazio a riválisok hétvégi pályára lépéséig a negyedik helyre kapaszkodott fel, és egymást követő második alkalommal is a rutinos ecuadori támadó találata szállította nekik a három pontot.

Lazio – Empoli 1-0 (1-0)
Gólszerző: Caicedo (41. – büntetőből) ill.