Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb tragédia: tűz ütött ki a Flamengo edzőközpontjában

Az egész futballvilág jelenleg Emiliano Salát gyászolja, azonban most egy újabb tragédia árnyékolja be a sportot. A brazil élvonalban szereplő Flamengo edzőközpontjában tűz ütött ki, és többen meg is haltak. 

Forrás: TASR/AP

Ma hajnalban tűz ütött ki a brazil élvonalban szereplő Flamengo csapatának két hónapja kibővített edzőközpontjában, ahol a 14 és 17 év közötti focisták is laktak. A tűzoltók gyorsan a helyszínre érkeztek, így nem terjedt tovább a tűz, és nagyjából két óra után sikerült eloltani az épületet.

A sajtó értesülése szerint azonban tízen életüket vesztették, hárman pedig megsérültek. Az elhunytakat még nem azonosították, ám a sérültek között egy 14 éves, valamint két 15 éves fiú van, őket a helyi kórházba szállítottak. Az egyik 15 éves fiú állapota a legsúlyosabb, teste 40 százaléka megégett, őt azonnal a műtőbe vitték.

Az edzőközpontot tavaly újították fel, a tüzet pedig egy rövid zárlatos légkondicionáló készülék okozta. Az ügyben megindult a nyomozás, a brazil kormány pedig háromnapos gyászt rendelt el.

Több híres futballista is kifejezte együttérzését az áldozatokkal és a hozzátartozóikkal, köztük a Real Madrid támadója, Vinicius Junior is, aki szintén a Flamengo akadémiáján nevelkedett, és sok időt töltött ebben az edzőközpontban.

Visszaemlékeztem azokra az éjszakákra, amit a sportközpontban töltöttem és libabőrös lettem. Még mindig nem hiszem el, de mindenkiért imádkozok. Isten áldja az összes családot, aki érintett!”

– írta közösségi oldalán a játékos.