Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a San Memesben is pontokat vesztett a Barca – videóval

Nem volt átütő ereje a Barcelonának az Athletic Bilbao otthonában, hiába volt Messi is a kezdő csapat tagja. Az első félidőben sokkal jobb volt a hazai csapat, ám gólt nem tudtak szerezni. A második játékrészre feltámadt a katalán gárda, de nem voltak így sem igazán veszélyesek. A hosszabbításra még emberelőnybe is kerültek, de ezt sem tudták kihasználni, így maradt a gól nélküli döntetlen, ennek pedig a Real Madrid örülhet a legjobban. 

Forrás: laliga.es

A mérkőzés elején egyértelműen a Bilbao volt a veszélyesebb. A 19. percben Yuri próbálkozott egy távoli lövéssel, de a kapu mellett szállt el a labda. A 19. percben Susaeta lőtt a tizenhatos sarkáról, de Ter Stegen relex mozdulattal védett. A 25. percben Raul Garciának volt helye és ideje, hogy felpörgesse magának a labdát, majd a kapu irányába ollózta a labdát, ám Ter Stegen résen volt és védett. Ezt követte a Barca eddigi legnagyobb helyzete, amikor Messi vette észre, hogy Herrerin kijött a kapujából, majd távolról próbált lőni, és a labda majdnem be is ment, de végül csak a felső lécről pattant ki. A 37. percben egy szép mozdulatsor után Messi lőtt kapura, de a jobb alsó sarok irányába tartó labdát kiütötte a kapus. A 40. percben viszont már megint a Bilbao veszélyeztette a Barca kapuját, ám Raul Garcia lövése végül csak az oldalhálót találta el. Az első játékrész végül gól nélkül zárult.

A második félidőt egy kicsit jobban kezdte a Barca, és többet támadtak. Az 54. percben Messi nagyon jó helyről jöhetett szabadrúgással, de a labda elkanyarodott a kapu felett. A Bilbao nem nagyon tudott támadásokat vezetni, ám hiába játszott fölényben a Barca, veszélyesek nem voltak a kapura. Aztán a 66. percben egy vendég hiba után kontrázhattak a hazaiak, ám Mikel lövése végül néhány centivel elkerülte a kaput. A 82. percben megszerezhette volna a vezetést a Bilbao, amikor Muniain beadását követően Inaki Williams lőtt, de Ter Stegen hatalmasat védett. A 92. percben emberhátrányba kerültek a hazaiak, miután de Marcos kezezés miatt megkapta a második sárgáját. Az utolsó utáni percben azonban a játékvezető a videóbíró segítségét kérte, hogy megnézze, büntető jár-e a Barcelonának, de végül úgy döntött, hogy az eset nem ért azt, és lefújta a mérkőzést.

Athletic Bilbao – Barcelona: 0-0 (0-0)
Helyszín: San Memes stadion (Bilbao) Vezette: Del Cerro Grande
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Dani Garcia (53.), de Marcos (69) ill. Lenglet (72.),  Busquets (78.)
Kiállítás: de Marcos (90+2.) ill. –

Athletic Bilbao: Herrerin, Balenziaga, Martinez, Alvarez, de Marcos, Dani Garcia, Benat (Mikel, 57.), Yuri, Susaeta (Muniain, 62.), Raul Garcia, Inaku Williams (Kodro, 90.). Vezetőedző: Gaizka Garitano

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Pique, Lenglet (Vermaelen, 87.), Roberto, Vidal (Alena, 64.), Busquets, Rakitic, Coutinho (Dembele, 75.), Messi, Suarez. Vezetőedző: Ernesto Valverde

https://www.youtube.com/watch?v=_TH_3YFpT_A