Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Az utolsó 5 percben jött fel két gólos hátrányból a Sevilla!

A spanyol bajnokság 23. fordulójában kellemetlen meglepetésben volt része a Sevillának hazai pályán; láthattunk egy marokkói mesterhármast; valamint egy kisebb rangadót is.

Kép: AS.com

A vasárnap alaphangját a Leganes, illetve a csapat legjobbja, El Nesyri adta meg. A támadó ugyanis egy mesterhármassal rukkolt elő és juttatta győzelemhez csapatát. Az első találatát egy szöglet után szerezte, majd következett két lendületes támadásból szerzett gól. A Leganes ezzel megerősítette a helyzetét a középmezőnyben, a Betis viszont a hétközi, kupában bemutatott bénázása után kijelenthető: erős hullámvölgyben van.

A nap csalódása kétségtelenül a Valencia-Real Sociedad összecsapás volt, ami sajnos gól nélkül zárult. A két csapat ugyanannyi ponttal áll és jobb napjaikon képesek a kimagasló teljesítményre is, ám ezúttal nem bírtak egymással. A Sociedad irányított vendégként, de nem sok helyzetet jegyezhettünk fel. Maradtak a 8-9. helyen.

Érezni lehetett a Sevilla kapcsán is, hogy – hasonlóan a Betishez és mondjuk a Valenciához -, náluk sem egyértelmű, hogy tudják hozni a papírformát. Mostanában ők is egyre többet hibáznak, az Eibar ellen pedig amúgy is rengeteget lehet rontani. A baszkok pedig nem szórakoztak: Orellana góljával már az első félidő közepén előnybe kerültek, majd egy óra elteltével Charles találatával úgy tűnt, hogy a győzelem is meglesz számukra. A 84. percben aztán Banegát kiállították a Sevillából, így már végképp el lehetett könyvelni a vendég győzelmet – ám aki várt a csodára, az örülhetett. A piros lapot követően ugyanis a 88. percben Ben Yedder szépített, majd a hosszabbítás második percében Sarabia talált be újra. Így a Sevilla hatalmasat mentett és 2-2-vel otthon tartott legalább egy pontot és a 4. helyen állnak.

https://www.youtube.com/watch?v=Mx6DoYGlLm8

Leganes – Betis 3-0
G.: El Nesyri (22., 36., 66.)

Valencia – Real Sociedad 0-0
G.:

Sevilla – Eibar 2-2
G.: Orellana (22.), Charles (63.), Ben Yedder (88.), Sarabia (92.)