Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: fantasztikus PSG győzelem az Old Traffordon! – videóval

Az ősszel, sőt még a nyolcaddöntős párosítások sorsolásakor is egyértelműnek tűnt, hogy a Manchester United – Paris Saint-Germain csata esélyese a francia klub. Azonban az elmúlt bő két hónapban sorsdöntő változások álltak be a két gárda életében.

Decemberben végre véget értek José Mourinho szenvedései a Manchester United kispadján, és az utódként érkezett klublegenda, Ole Gunnar Solskjaer igazi megváltó szerepet öltött magára. A norvég legenda Sir Alex Ferguson óta a legnépszerűbb MU-menedzser mind a szurkolók, mind a játékosok szemében. Paul Pogba olyan vezérré vált, amilyen sosem lehetett a Mou-érában. Eközben a PSG-nél a támadókat érintő sérüléshullám (Neymar, Cavani) sokat rontott a továbbjutási esélyeken, arról nem is beszélve, hogy a párizsiakat néha Thomas Tuchel vezetőedző sem képes eléggé felrázni a lagymatag francia bajnokság átkaként.

A két gárda először csapott össze tétmeccsen, szépen meg is adták a módját. A párizsi szurkolók sokszor sokkal lelkesebben ünnepelték, bíztatták a sajátjaikat. Az olasz Daniele Orsato által dirigált meccs egyébként a repülőszerencsétlenséget szenvedő Emiliano Sala tiszteletére gyászszünettel kezdődött. Az első percekben a United rögtön meg akarta mutatni, hogy attraktív játékkal szeretné bebizonyítani, hogy csak egyetlen csapat nyerhet ma este. A játék képe nagyon kiegyenlített volt, és bár Kylian Mbappéban mindig ott a gól, a hazaiak voltak a veszélyesebbek az első félidőben. A labdát a felek nagyjából hasonló mértékben birtokolták. A szünet előtti hajrára fordulva egyre ijesztőbb támadásokat vezetett a PSG, ám a helyiek által nem igazán szívlelt korábbi kedvencük, Ángel di María sem tudott beköszönni. Az argentin középpályás végül egy komolyabb sérülést is megúszott, ahogy az őt a pályáról kilökő Ashley Young is egy kiállítást. A MU csapatkapitánya már egy sárgával a háta mögött lökte a nézőteret szegélyező kerítésnek a korábbi csapattársat.

Solskjaernek kettőt is kellett cserélnie sérülés miatt. Még a ráadás pillanataiban érkezett Alexis Sánchez Lingard helyére, majd a folytatásra maradt az öltözőben Rashford, akit pedig Mata igyekezett pótolni.

A második játékrészben minden a feje tetejére állt. Mintha minden össze jött volna a PSG-nek. A párizsiak gyilkos kontrákat vezettek. Di María szögletét előbb Kimpembe vágta be közelről, kapásból. A 60. percben pedig már Mbappé köszönt be, így lökve a kiesés szélére a Manchester Unitedet.

A végére akár nagyobb is lehetett volna a különbség az ötlettelen „Vörös Ördögök”, és a PSG között. Ugyan gól nem született több, de Paul Pogba utolsó pillanatokban begyűjtött kiállítása (ami teljesen jogos volt) szinte megágyazta a továbbjutás kérdésének eldőlését. Természetesen még így is fantasztikus visszavágóra van kilátás.

Manchester United – Paris Saint-Germain
Helyszín: Old Trafford (Manchester); Vezette: Daniele Orsato (olasz)
MU: De Gea – Shaw, Lindelöf, Bailly, Young – Pogba, Matic, Herrera – Martial, Rashford, Lingard.
PSG: Buffon – Kimpembe, Thiago Silva, Kehrer – Bernat, Verratti, Marquinhos, Dani Alves – Di María, Draxler – Mbappé.
Gólok: – ill. Kimpembe (53. perc), Mbappé (60.)
Sárgalapok: Pogba (26., 90. perc), Young (30.), Lindelöf (50.), Herrera (87.), Shaw (90+2.) ill. Kimpembe (11.), Draxler (19.), Bernat (34.) , Alves (62.)

Kiállítva: Pogba (90. perc), ill.