Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

El: gyenge játékkal is a továbbjutás küszöbén a Chelsea

Az Európa-liga nyolcaddöntőinek első felvonásán a Chelsea és a Valencia is sima győzelmet aratott, ám a Red Bull Salzburgnak még harcolnia kell a továbbjutásért.

Kép: UEFA.com

Az egyik legjobban csengő párharc volt a Celtic-Valencia, amely két szebb napokat megélt klub párharcaként végül nem hozott túl szoros küzdelmet. Habár a skótok játszottak hazai környezetben, a meccs nem róluk szólt, hanem a vendégek két támadójáról. Meglepő módon ugyanis a szokásos 4-4-2-es felállásban Sobrino és Cheryshev volt a két csatár, ezt pedig fejenként egy góllal és egy gólpasszal ünnepelték meg. Válasz nem érkezett, idegenben pedig a 2-0 több, mint biztató a spanyoloknak.

A Chelsea rettenetes formában az utóbbi hetekben: a PL-ben egymás után érik őket a nagy különbségű vereségek, az öltözői hangulat érezhetően kritikán aluli, Sarri kirúgása pedig már majdhogynem csak idő kérdése. Ennek ellenére össze kellett kapniuk magukat a Malmö elleni párharcra – végül ez csak félig sikerült. A világoskékek ugyanis összességében büszkébbek lehetnek a teljesítményükre, összeszedett, jó futballt mutattak be hazai pályán – egész sokat hoztak ki magukból. Ugyanez már nem mondható el a londoni csapatról, amely kevesebbet irányított, egyáltalán nem volt meggyőző, de legalább nyert. Barkley még az első félidőben előnyhöz juttatta a csapatot, majd a fordulás után Giroud zárta le a meccset. Christiansen ugyan később még szépített, de összességében nem forgott veszélyben az angol győzelem. Hazard 20 percet kapott csak – ez is jelzi, milyen kis kellemes labdázgatás volt ez nekik, nem akarták megerőltetni magukat.

A Plzen és a Brugge már jóval fordulatosabb meccseken van túl – mind a két együttes fordítani tudott és nyert is hazai pályán. A cseheknél Pernica volt a hős, aki duplázni tudott a lyukas zágrábi védelemmel szemben; a belgák pedig ügyesen használták ki a Red Bull Salzburg figyelmetlenségeit. Utóbbi mérkőzést a kispadról nézte végig Szoboszlai Dominik, aki így nem kapott játéklehetőséget.

Visszavágók a jövő héten.

Eredmények:

Celtic – Valencia 0-2
G.: Cheryshev (42.), Sobrino (49.)

Malmö – Chelsea 1-2
G.: Barkley (30.), Giroud (58.), Christiansen (79.)

Club Brugge – RB Salzburg 2-1
G.: Junuzovic (17.), Denswil (65.),

Plzen – Dinamo Zagreb 1-1
G.: Dani Olmo (41.), Pernica (54., 83.)