Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Hosszabbítást jelentett be a Barca! – hivatalos

Az FC Barcelona még a katalán sportsajtót is némileg meglepte mai hivatalos bejelentésével, avagy az utóbbi időben nem volt terítéken a vezetőedző Ernesto Valverde jövője. A kérdőjel viszont most egyből kiegyenesedett, nem kell tovább találgatni, a korábbi Bilbao-tréner hivatalosan is hosszabbított. 

A klub közleménye szerint Valverde újabb egy évre írt alá, így a 2019/20-as szezonban is ő ül majd a katalánok kispadján. Továbbá kontraktusa még egy plusz éves opciós jogot is tartalmaz, tehát összességében 1+1 esztendőről szól.

Ernesto Valverde 2013 és 2017 között irányította az Athletic Bilbao csapatát, onnan szerződött Barcelonába. Regnálása hivatalosan 2017. május 29-én indult, tehát lassan immáron két esztendeje. Az említett periódusban bajnokságot, kupát, és szuperkupát nyert a csapattal, idén pedig még minden sorozatban állnak. Eddii mérlege 96 tétmérkőzés, 65 győzelem, 22 döntetlen, és 9 vereség. Messiék ez idő alatt 233 gólt lőttek, és 78 alkalommal kapituláltak hátul.

Az FC Barcelona jelen állás szerint 5 ponttal vezeti hazája bajnokságát, míg a Király Kupában a  Real Madrid otthonában harcolhatja ki a továbbjutást, az 1:1-es odavágó után. A Bajnokok Ligájában pedig a Lyon elleni párharc vár Suarezékre.