Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NBI: gyönyörű gól okozta a Fradi vesztét Debrecenben!

Izgalmasnak ígérkező mérkőzéssel indult a magyar élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (OTP Bank Liga) 21. fordulója, hiszen a Herczeg András által irányított Debreceni VSC a Szerhij Rebrov vezette Ferencvárost látta vendégül…

A mérkőzést mindkét csapat nagy elánnal kezdte, de inkább a Fradi részéről láthattunk ígéretesebb támadásokat, idővel aztán a Fradi egyértelműen átvette a játék irányítását, s Rebrov legénysége sorra dolgozta ki a helyzeteket, de ezek közül jó néhányat elpuskázott a zöld-fehér alakulat. A 29. percben viszont megtört a gólcsend, méghozzá a Ferencváros jóvoltából, Lovrencsics Gergő távoli löketébe az előrehúzódó Dvali ért bele, majd ezt követően a labda Nagy Sándor hálójában kötött ki. A félidő végéhez közeledve felpörgött a Debrecen, s a 44. minutumban ez egy gyönyörű Varga Kevin lövésben is megmutatkozott, amit Dibusz Dénes hatalmas bravúrral kitolt a léc alól, más kérdés, hogy a partjelző már egy korábbi szituáció miatt lengette zászlaját…

A fordulást követően nem fogyott el a DVSC első félidő végén tapasztalható lendülete, hiszen a második játékrész elején két igazán ígéretes szituációt is feljegyezhettünk a hazaiak javára. A 48. percben Bódi Ádám szabadrúgása után Avdijaj bólintott kapura rendkívül közelről, de balszerencséjére Dibusz hatalmas bravúrral védte a fejesét. A 49. minutumban Bódi már kapura küldött egy oldalról elvégzett szabadrúgást, Dibusz azonban ezúttal is résen volt és hárítani tudott. A 62. percben kényszerű cserét kellett végrehajtania Szerhij Rebrovnak, a sérült Frimpong helyére Botka Endre szállt be. A mérkőzést idő közben kissé leült a helyzetek tekintetében, aztán a véghajrában felpörögtek az események, a 82. minutumban Tőzsér Dániel büntetőjével egyenlített a Debrecen, majd a 90+3. percben egy káprázatos Zsóri Dániel góllal megnyerte a találkozót Herczeg András csapata! 

Debreceni VSC – Ferencváros 2-1 (0-1)
Gólszerzők:
 Tőzsér(82., büntető), Zsóri(90+3.) ill. Dvali(29.)
Kiállítva:
ill.

Debreceni VSC: Nagy – Kusnyír, Szatmári, Pávkovics, Ferenczi – Tőzsér, Haris – Varga K., Bódi, Szécsi(Zsóri 81.) – Avdijaj(Takács 63.). Vezetőedző: Herczeg András. 

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Frimpong(Botka 62.), Dvali, Heister – Kharatin, Sigér(Leandro 66.) – Signevich, Gorriaran Fontes, Petryak – Lanzafame(Nguen 77.). Vezetőedző: Szerhij Rebrov.