Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Real Madrid: Ramos már magyarázza a bizonyítványt

Ahogyan arról tegnap beszámoltunk, az UEFA vizsgálatot indított Sergio Ramos 88. percben kapott sárga lapja miatt az Ajax-Real Madrid találkozó kapcsán, annak gyanújával, hogy a “blancók” csapatkapitánya szándékosan harcolta ki a figyelmeztetést, hogy a nyolcaddöntő visszavágójára kapja meg az automatikus eltiltást, ne a negyeddöntő első meccsét kelljen majd esetleg kihagynia…

“Az az igazság, hogy az eredmény ismeretében valóban ez járt a fejemben. Ez nem az ellenfél lebecsüléséről szól, hanem arról, hogy néha döntéseket kell hozni, és én így döntöttem” – mondta Sergio Ramos a mérkőzést követő sajtótájékoztatón, melyet a többség bizony a szándékos sárga lapra értette, és az UEFA is ezért indított vizsgálatot ellene, azonban a 32 éves klasszis hátvéd most pontosította álláspontját:

“Nagyon meglepődtem a történteken. A mérkőzés utáni nyilatkozatomban arra utaltam, hogy a szabálytalanságom volt szándékos, nem pedig arra, hogy a sárga lap kiharcolása lett volna a szándékom. Nagyon veszélyes ellentámadás készülődött a 88. percben, a meccs még nyílt volt. Nem maradt más választásom, mint szabálytalanul megállítani az ellenfelet, erre utalva mondtam azt, hogy hazudnék, ha nem futott volna át az agyamon, hogy ezért eltiltás járhat. Ezzel függött össze az is, amit a mérkőzések forró pillanataiban hozott döntések összetettségéről mondtam.”

Téged meggyőzött a magyarázat? Vajon az UEFA fegyelmi bizottsága miként fogja megítélni Ramos cselekedetét?