Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: “Nem játszhatunk mindig briliánsan!”

Ernesto Valverde némiképp csalódottan, a következőképpen értékelte csapata nehézkes győzelmét a Valladolid ellen.

(Kép: marca.com)

A Barca trénere nem akarta szépítgetni csapata produkcióját, reális összegzést adott a lefújást követően.

“Az első félidőben hiányzott valami a csapatból. Nem volt elég átütőerő a támadásainkban, és a labdát is lassan járattuk. Aztán a Valladolid rendszert váltott, ahhoz is jóval nehézkesebben igazodtunk, mint általában. Mindemellett még ott volt a kapusuk is, aki fantasztikusan védett!” – Kezdte gondolatmenetét Valverde.

“Mindig vannak meccsek, amelyeket ilyen játékkal kell megnyerni. Mi sem tudunk mindig briliánsan futballozni. Most négy nehéz meccsünk jön, az első a Lyon ellen kedd este. Lépésről lépésre kell előretekintenünk, és készen kell állnunk arra, hogy visszataláljunk a legjobb formánkhoz.” – Így Valverde, aki megjegyezte azt is, hogy nem aggódik amiatt, hogy Lionel Messi büntetőt hibázott; és hasonlóan annak sem tulajdonít különösebben nagy jelentőséget, hogy a kezdőként lehetőséget kapó Kevin-Prince Boateng súlytalannak tűnt.

“Boateng a szezon egy nehéz szakaszában érkezett. Be kell illeszkednie, meg kell ismernie azt a rendszert, amiben futballozunk. Segíteni fogjuk őt, és biztos vagyok abban, hogy ő is a segítségünkre lesz a későbbiekben.”