Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: ismét ikszelt a Valencia, a Sevilla a kiesőjelölt Villarreal ellen veszített – videóval

A spanyol bajnokság, azaz a La Liga 24. fordulójának vasárnapi játéknapján találkozott egymással a Valencia és az Espanyol, ám csak egy gól nélküli döntetlent tudtak összehozni. A Sevilla továbbra is mélyrepülésben van, most a kiesőzónában tanyázó Villarreal ellen kaptak ki, akik így kicsit nyugodtabban várhatják a következő fordulót. Az esti mérkőzésen a Betis az Alavest fogadta, és egy izgalmas mérkőzésen játszottak 1-1-es döntetlent. 

Forrás: laliga.es

Valencia – Espanyol:

Hiába játszott fölényben az egész mérkőzésen a Valencia, nem tudtak mit kezdeni az Epsanyol ellen. A 36. percben Kevin Gameiro már el is találta a kapufát, de előtte is folyamatosan támadtak.

A második félidőben sem volt sok köze a meccshez a katalánoknak, a Valencia viszont megrohamozta a kapujukat, ám a befejezéseik vagy pontatlanok voltak, vagy Diego Lopez védett ki mindent. A 63. percben majdnem kaptak egy tizenegyest, de azt végül a játékvezető nem adta meg, miután visszanézte az esetet a videóbírón. A végére már nagyon frusztráltak is lettek a játékosok, és a 95. percben Javi Lopezt második sárga lappal ki is állították.

Valencia – Espanyol: 0-0 (0-0)
Gólszerzők: – ill. –
Sárga lap: Coquelin (66.), Roncaglia (84.) ill. Javi Lopez (28.), Granero (75.) Roca (87.)
Kiállítás: – ill. Javi Lopez (90+5.)

https://www.youtube.com/watch?v=zFy8GdtRyVI

Villarreal – Sevilla:

Kiegyenlített mérkőzést játszott egymással a Villarreal és a Sevilla, ám a hazaiak szerencsésebbek voltak. A 20. percben meg is szerezték a vezetést, amikor  Santi Cazorla ívelte be a labdát szögletből a kapu elé, Alvaro fejelt tökéletesen a hálóba. A 31. percben Munir egyenlíthetett volna egy hatalmas helyzetből, de végül nem találta el a kaput. A szünet előtt, a 45. percben azonban már kettővel ment a Villarreal, miután Bacca gyönyörű sarkazós passza után Ekambinak már csak az üres kapuba kellett lőnie a labdát.

A második félidőben feljavult a Sevilla, és sok helyzetet ki tudtak dolgozni, és főleg Munir volt veszélyes a kapura. A Villarreal azonban kontrollálta a mérkőzést, sőt, nekik is voltak szép támadásaik. A 86. percben azonban eldöntötték a mérkőzést, és meglőtték a harmadik góljukat is. Alfonso passzolta oda a labdát az emberéről leváló Iborra elé, ő pedig belőtte azt a jobb alsó sarokba.

Villarreal – Sevilla: 3-0 (2-0)
Gólszerzők: Alvaro (20.), Ekambi (45.), Alfonso (86.) ill. –
Sárga lap: Ekambi (14.), Alvaro (52.), Mario Gaspar (68.), Mori (81.) ill. Mesa (60.)
Kiállítás: – ill. –

https://www.youtube.com/watch?v=XzNbbHRuUG0

Betis – Alaves:

Jól kezdte a Betis a mérkőzést az Alaves ellen, és már a 15. percben megszerezték a vezetést. Jesé lövését még védte a kapus, ám a labda Lo Celso elé pattant, aki viszont már betalált a hálóba. A 27. percben már majdnem két góllal mentek, azonban Jesé lövését egy védő a gólvonalról lőtte ki, a játékvezető pedig úgy látta, hogy nem volt bent teljes terjedelmével a labda a kapuban. Erre azonban válaszolt az Alaves, és a 28. percben egyenlítettek, amikor egy szabadrúgás után Maripan elé pattant a labda, amit a chilei végül a hálóba fejelt.

A második félidőben hatalmas fölényben játszott a Betis, de semmi nem jött nekik össze. Rengeteg helyzetet kidolgoztak, de vagy pontatlanok voltak, vagy Pacheco védett hatalmasat. A lefújásig már nem is tudták megváltoztatni az eredményt.

Betis – Alaves: 1-1 (1-1)
Gólszerzők: -Lo Celso (15.) ill. Maripan (28.)
Sárga lap: Guardado (12.), Lainez (73.), Mandi (83.) ill. Duarte (9.)
Kiállítás: – ill. –

Videó hamarosan!