Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: szégyenteljes Real Madrid vereség a Bernabéuban – videó

Hiába kezdett egészen jól a kiesőjelölt Girona ellen a Real Madrid, a „Királyiak” végül egy egészen elképesztő végeredményt produkáltak saját nézőik előtt, a teltházas Bernabéu Stadionban.

Az FC Barcelona és az Atlético Madrid tegnapi, nyögvenyelős győzelmei után a három pont megszerzésének kényszerében lépett pályára ma ebédidőben, a Real Madrid együttese. A fővárosiak számára minden pont megszerzése számít, ha véletlenül még mindig komolyan gondolják a listavezető Barca befogását. Ami nem is lenne lehetetlen küldetés, utóbbiak hullámzó formája láttán, csakhogy…

Az első félidőt még behúzta egy vezetőgóllal a Real (Casemiro révén), ám a látványosan vezér nélkül szenvedő csapatot néha csak a szerencse mentette meg a bekapott góltól. Igaz, Benzemáék elől is csak darálták a védelmet, mintsem valóban veszélyeztették a kaput.

A meccs egészében, de főleg a szünet után tényleg kitette a szívét a pályára a Girona. Elől a veterán uruguayi, Christian Stuani élvezte a napsütést, és a támadásokat, bár „csak” büntetőből tudott egalizálni. A 601. Real meccsén pályára lépő Sergio Ramos borzalmas mozdulattal kezezett a kapu előtt, a Girona hetese pedig gond nélkül köszönt be Courtois-nak.

A vendégektől Portu is a jobbak közé tartozott, előbb egy hatalmas kapufával vétette észre magát, majd a vezetést is megszerezte. Akár nagyobb különbséggel is nyerhetett volna, ám a katalán kiscsapat nem tudott többször betalálni.

Ramos a 90. percben hős szeretett volna lenni, ám esetlen ollózó mozdulatával letarolt egy vendég védőt. A veszélyes játék pedig egy második sárgát ért a Real-csapatkapitány számára.

A Girona szimpatikusan játszott, megérdemelt győzelmével nagy lépést tett a bennmaradás érdekében. A Real hátránya kilenc pontra hízott az első Barcelona mögött.

Real Madrid – Girona 1-2 (1-0)
Gólszerzők: Casemiro (25. perc), ill. Stuani (65.-büntetőből), Portu (75.)

A bajnokság állása:

A meccs góljai: