Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FC Barcelona: „Vermaelen nagyszerű játékos, de…”

Ahogy arról beszámoltunk, Thomas Vermaelen a továbbiakban ismét a sérültlistát gyarapítja az FC Barcelona csapatában. A fokozott sérülékenysége ellenére edzője, Ernesto Valverde szentül hisz a belga védő képességeiben.

A 33 esztendős Thomas Vermaelen ugyan végigjátszotta a nyögvenyelős Valladolid elleni győzelmet, azonban holnap, az Olympique Lyon elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőben már nem lehet ott sem a pályán, sem a kispadon. Az immár veteránná érő belga bekket természetesen, ahogy az elmúlt bő kilenc évben már megszokhattuk, ismét egy kellemetlen sérülés tartja vissza a játéktól.

Érdekes belemerülni a statisztikákba, amelyeket áttekintve láthatjuk, hogy Vermaelen a profi felnőtt pályafutása alatt körülbelül éppen annyi meccset hagyott kis sérülés miatt, mint ahány alkalommal játszott, vagy legalább kispadozott.

Az angol Arsenal korábbi csapatkapitánya azonban a jelek szerint élvezi Valverde mester bizalmát, ai nagyon szépen beszélt védőjéről, a sanyarú sorsa ellenére is:

„Nagyon nehéz győzelem volt, többször is ki voltunk téve az ellentámadásaiknak. Mitután kivédték Messi büntetőjét, meg kellett szenvednünk. Vermaelen egy nagyszerű játékos. A véleményem szerint amikor játszik, akkor mindig nagyon jó, nagy intenzitással teszi a dolgát. A sérülések azonban nem segítenek a helyzetén, bármennyire nagyszerű is.”

– nyilatkozott a katalánok trénere a szombati győzelemről.

Vermaelen szerződése a szezon végén lejár a Barcelonával, meglepetés lenne, ha továbbra is marasztalnák a Camp Nou-ban.