Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: parádés meccsen győzött idegenben a Manchester City! – videóval

Az UEFA Bajnokok Ligája 2018/2019-es szezonjának utolsó két nyolcaddöntős párharcának odavágóit is megrendezték ma este, melyek egyikén a Manchester City a Schalke 04 vendége volt. A mérkőzés esélyese a Guardiola irányította City volt, amely vezetett, majd hátrányba került még a szünet előtt, a hajrában pedig, immár emberhátrányban két gólt szerezve parádés, fordulatos, ötgólos találkozót nyert meg!

A legvégén Sterling gólját követően a Manchester City játékosai ünnepelhettek a Schalke otthonában! (forrás: uefa.com)

Az UEFA Bajnokok Ligája 2018/2019-es szezonjának utolsó két nyolcaddöntőjének odavágójára is sor került ma este, az egyik párharc első felvonása ezek közül pedig a Schalke 04 – Manchester City találkozó volt. A meccs esélyese a Guardiola irányította City volt a Bundesligában szereplő klubbal szemben.

Már a 7. percben előnybe kerülhetett volna a vendég angol együttes, amikor a csapat gólvágója, Agüero fejelt kapura, ám az argentin léc alá tartó próbálkozását Fährmann kapus védeni tudta. A 18. percben viszont már sikerrel járt Agüero, amikor megszerezte a Manchester City számára a vezetést, miután David Silva passza nyomán talált a gelsenkircheni klub kapujába a védelmi hibát követően (0-1)! A 25. percben Uth egyenlített volna, azonban lövése a kapu mellett kötött ki. Tíz perccel ezután saját tizenhatosán belül kezezett Otamendi, majd a videóbíró segítségével tizenegyest adott a Schalke csapatának Carlos del Cerro játékvezető! A labda mögé Bentaleb állt, aki a 38. percben értékesítette is a büntetőt, ezzel pedig egyenlített a hazai csapat (1-1)! A félidő végéhez közeledve, a 44. percben újabb tizenegyest kapott a Schalke, miután Fernandinho szabálytalankodott! Az első félidő hosszabbításának első percében ismét Bentaleb állt a labda mögé, aki ismét betalált büntetőből, ezzel tehát duplázott, és nagy meglepetésre fordított ezzel a gelsenkircheni csapat (2-1)! A hosszabbítás 4. percében egyenlíthetett volna a City, de Bernardo Silva lökete fölé szállt! A szünetig tehát már nem esett találat, és borulni látszott a papírforma a Schalke otthonában!

A fordulás után kevéssel, már a 47. percben egyenlített volna a manchesteri alakulat, azonban De Bruyne lövése elakadt egy védőben, és “csak” szöglettel jöhetett a vendég együttes. Az 56. percben Gündogan is megpróbálta bevenni a hazai kaput, azonban lövése elkerülte azt. A 68. percben pedig nemhogy az egyenlítés nem volt még meg a Citynek, hanem emberhátrányba is került a vendég együttes, amikor is Otamendi megkapta második sárga lapját! Tíz perccel ezután Guardiola lehozta a City gólszerzőjét, Agüero helyét pedig az egykori Schalke-játékos Leroy Sané vette át. Végül pedig pont ő volt a vendégek kulcsembere abban a tekintetben, hogy ne kapjon ki a City! Ugyanis a 85. percben Sané óriási gólt lőtt szabadrúgásból, ezzel a zseniális talalaltta egyenlített a manchesteri gárda (2-2)! Ezzel azonban még nem volt vége, ugyanis a 90. percben a győzelmet is megszerezte a Manchester City! A rendes játékidő utolsó percében Ederson kapus indítását követően Sterling vette be a hazai kaput, ezzel fordított, és a győzelmet is megszerezte Guardiola alakulata (2-3)! Ezt követően ötperces hosszabbítás jött, viszont gól már nem született, így a parádés, két fordítást is tartogató mérkőzést nyert meg a Schalke 04 otthonában a Manchester City, amely ezzel tehát hozta a papírformát, de a vártnál nehezebben! Guardiola alakulata ráadásul emberhátrányban lőtte az utolsó két gólját, az öt találatot hozó meccset követően pedig a Manchester City nagy lépést tett a három idegenben lőtt góljának köszönhetően a negyeddöntő felé!

UEFA Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, odavágó
Schalke 04 – Manchester City • 2-3 (2-1)
Helyszín: Veltins Arena, Gelsenkirchen – 54.417 néző. Vezette: Carlos del Cerro Grande (spanyol)
Gólszerzők: Bentaleb (38., 44. – mindkettőt büntetőből), ill. Agüero (18.), Sané (85.), Sterling (90.)
Sárga lapok: Uth (41.), Salif Sané (73.), Burgstaller (90+5.), ill. Otamendi (37., 68.), Ederson (90+5.)
Kiállítás: – , ill. Otamendi (68.)

Schalke 04: Fährmann – Bruma, Salif Sané, Nastasic – Caligiuri, Serdar, Bentaleb, Oczipka – McKennie (Skrzybski, 77.), Mendyl (Burgstaller, 65.) – Uth (Harit, 88.). Vezetőedző: Domenico Tedesco

Manchester City: Ederson – Walker, Laporte, Otamendi – Fernandinho – Bernardo Silva, David Silva (Kompany, , Gündogan – Sterling, Agüero (Sané, 78.), De Bruyne (Zinchenko, 87.). Vezetőedző: Pep Guardiola

VIDEÓ HAMAROSAN!