Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: idegenben kapott ki a Spurs – videóval

Hatalmas várakozás előzte meg a Spurs hétvégi bajnokiját, ugyanis több mint egy hónapos kihagyás után végre visszatért a kezdőcsapatba a gárda talán legfontosabb tagja, Harry Kane. Az angol válogatott támadó a maga részéről megtette a legkevesebbet: gólt lőt, csakhogy…

Az elmúlt években a Burnley együttese már többször is tört egy kis borsot a Tottenham orra alá, igaz megvernie még a mesterségesen gerjesztett Spurs-szintlépés előtt tudta csak, még 2010-ben.

A mai mérkőzés esélyese egyértelműen a vendégcsapat volt, akik a Dortmund elleni hétközi Bajnokok Ligája-diadal után önbizalomtól duzzadva kellett volna, hogy pályára lépjenek. Természetesen a szokásos „Sarkantyús” gőg érződött a Pocchettino-fiúkon, ám a becsülettel brusztoló Burnley ledöntötte a lábáról a londoniakat. A hazaiak kétszer szereztek vezetést, és a január közepe óta először pályára szaladó Kane csak egyszer tudta megmenteni a társakat. Ugyan a szezon folyamán már többször is jött egy-egy megmentő találat Eriksentől, vagy Sontól, ám most sem a dán, sem a dél-koreai klasszis nem tudott segíteni dobogóra áhítozó csapatán.

Győzelmével a Burnley már a harmincadik pontját is megszerezte, így a jelek szerint egyre biztosabb Sean Dyche csapatának bennmaradása. A Spurs szép lassan pedig kiszáll a bajnoki versenyfutásból, melynek talán soha nem is volt igazán esélyese.

Burnley – Tottenham Hotspur 2-1 (1-0)
Gólszerzők: Ch. Wood (57. perc), Barnes (83.), ill. Kane (65.)

A meccs összefoglalója:

https://www.youtube.com/watch?v=m9NOK4pfAeM