Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ex-Milan edző lesz az új iráni kapitány

A helyi szinten már legendásnak számító Carlos Gueiroz lemondása után egy új szövetségi kapitányt kellett keresnie a közel-keleti régió egyik legerősebb válogatottjának, Iránnak. A hírek szerint már meg is van az utód!

Carlos Queiroz (korábban Manchester United, Real Madrid) 2011 óta irányította az iráni válogatottat, és bár elképesztő népszerűségnek örvendett a közel-keleti országban, egyetlen nagyobb sikere az volt, hogy kivezette csapatát a 2014-es Világbajnokságra. A Queiroz-féle válogatott utolsó próbálkozása az idei Ázsia-kupa volt, ám csak az elődöntő jött össze számukra, a végül Katar győzelmével záruló kontinens tornán.

Queiroz pedig februárban hivatalosan is szintet lépett, lévén a jóval erősebb Kolumbia nemzeti csapatát vette át, megcélozva egy remek szereplést akár már az idei, brazíliai Copa Americán.

Vissza Iránhoz! A sajtó értesülései szerint az új kapitány nem lesz más, mint a legutóbb a Sevillánál megbukó Vincenzo Montella. A korábbi AS Roma-sztárcsatár ugyan még mindig csak 45 esztendős lesz, de már hat klubot (Catania, Roma, Fiorentina, Sampdoria, AC Milan, Sevilla) is irányított edzőként, igaz utolsó két állomáshelyéről szezon közben vágták ki.

Montella sajtója eddig is elég jónak bizonyult, főleg hogy 2011 óta íródó edzői karrierje során csupán egyetlen trófeát tudott bezsebelni, egy Olasz Szuperkupa képében.

Montella elsődleges feladata természetesen nem lehet más, mint kivezetni az iráni válogatottat, a 2022-es katari Világbajnokságra.