Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újabb mérföldkőhöz érkezett Lionel Messi pályafutása

A Sevilla szombati legyőzése során az FC Barcelona színeiben Lionel Messi a csodálatos gólja mellett újabb jelentős jubileumot ért el nem mindennapi pályafutása során…

Lionel Messi szombat délután pályafutása 50. mesterhármasát regisztrálta, hat válogatottbeli tripla mellett immár 44 triplázást jegyzett a katalán óriásklub színeiben, melyből 32-t a spanyol bajnokságban. Az argentin klasszisnál több mesterhármast a La Liga történetében egyedül Cristiano Ronaldo ért el, és már a portugál kiválóság is csak kettővel előzi meg őt. Összességében pedig 650 gólnál tart pályafutása során.

A 2018-2019-es szezon korábbi szakaszában Messi a Bajnokok Ligájában a PSV elleni tripla alkalmával karrierje nyolcadik mesterhármasát szállította a sorozatban, mellyel a legrangosabb nemzetközi kupában elért triplák számában beérte CR7-et.

A kétkedők szerint Messi csillaga 31 évesen már lefelé haladóban van, erre az argentin gólgyáros azzal felelt, hogy idei 23 fellépésén 25 gólt szerzett 11 gólpassz mellett a spanyol bajnokságban, és öt fellépésen hatszor volt eredményes a Bajnokok Ligájában.

Messi pályafutása során már eddig is a Sevilla ellen szerezte a legtöbb gólját, most erre is rátett még egy lapáttal: az andalúziai klub ellen 35 mérkőzés alatt 36 találatot szórt.