Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hazai pályán gálázott a Liverpool! – videóval

A Premier League 28.fordulójában hétközi fordulót bonyolítottak le. A listavezető Liverpool hazai pályán fogadt a Watford együttesét, míg a hétvégén a Ligakupát drámai büntetőpárbajban elvesztő Chelsea szintén hazai pályán javíthatott a városi riváris Tottenham ellen.

A szokásokhoz híven elképesztő hangulat uralkodott az Anfielden, a vörösök nagy lendülettel is kezdték a találkozót és már az első percektől beszorították a Watfordot a kapuja elé. Mindössze 9 percet sem kellett várni máris zörrent a háló, miután Alexander-Arnold hajszálpontos centerét Mané bólintotta a vendégek hálójába, Foster tehetetlen volt. Az első negyedórában Alexander-Arnold kiváló kulcspasszaival játékostársait kétszer is ziccerbe hozta, de a vendégek védelme az utolsó pillanatokban tisztázni tudott. A találkozó 20.percében Alexander-Arnold másodszor is kihagyhatatlan helyzetbe hozta Manét, aki szenzációs mozdulattal sarokkal jutatta Foster kapujába a vörösök második gólját. A 23.percben Szalah előtt adódott gólszerzési lehetőség, de az egyiptomi gólvágó nem tudta gólra váltani lehetőségét majd öt perccel később ismét Szalah lövését fogta Foster bravúrral. Az első játékrész hajrájában a vörösök újabb gólokat szerezhettek volna, azonban Szalah helyzeténél a kapufa megmentette a vendégeket az újabb góltól.

Szünetről visszatérve a vörösök ott folytatták ahol abbahagyták és futószalagon érkeztek a nagyobbnál nagyobb ziccerek. A találkozó 50.percében Mohamed Szalah bolondította meg a védőit, de az utolsó pillantban Foster hárította az egyiptomi kísérletét. A 66.percben Divock Origi háromra növelte a hazaiak előnyét, miután kilőtte a rövid alsót. A mérkőzés hajrájában Van Dijk duplájával biztosította be kiütéses sikerét a hazai együttes.

A játéknap londoni rangadóján a Chelsea otthon tartotta a három pontot, miután hazai pályán kétgólos győzelmet aratott a Tottenham ellen. A hétvégi Ligakupán történt nézeteltérés után Kepa Arrizabalaga a kispadra került miután megtagadt a cserét a City elleni fináléban. A londoni derbi első félideje nem hozott gólt, majd a második félidő elején Pedro szerzett vezetést a londoni kékeknek. A hazaiak győzelmét végül Trippier öngólja biztosította be a hajrában.

Liverpool – Watford 5-0 (2-0)
Anfield Road, Liverpool v.: G.Scott
Gólszerzők: Mané (9., 20.), Origi (66.), Van Dijk (80., 83.)
Sárga lapok: Cathcart (79.), Masina (82.)
Kiállítás:

Chelsea – Tottenham 2-0 (0-0)
Stamford Bridge, London v.: Marriner
Gólszerzők: Pedro (57.), Trippier (85., öngól)
Sárga lapok: 
Kiállítás: