Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kiütéssel nyert rangadót a Bayern! – videóval

A Bundesliga, vagyis a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának szombati játéknapján az utolsó meccs rangadó volt, amikor is a 4. helyen álló Borussia Mönchengladbach csapata a 2. pozíciót elfoglaló Bayern München együttesét látta vendégül. A müncheniek hamar kétgólos előnybe kerültek, majd az első félidő végére szoros lett az eredmény, ám a fordulást követően a bajor klubóriás kiütötte ellenfelét!

Lewandowski kétszer is betalált a Mönchengladbach otthonában, ahol megszerezte 120. Bundesligabeli találatát is! (forrás: twitter.com/FCBayern)

A Bundesliga, vagyis a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának ma esti meccsén rangadót játszott egymással a 4. helyen álló Borussia Mönchengladbach csapata és a 2. helyezett Bayern München csapata. A mérkőzés esélyese a müncheni gárda volt, ám a hazaiakat sem lehetett leírni.

Gyors góllal indult a találkozó, ugyanis a 2. percben James Rodriguez szögletét követően Javi Martinez fejjel volt eredményes, így előnybe kerültek a vendégek (0-1)! Túl sokat nem kellett várni az újabb Bayern találatra, hiszen a 11. percben előbb Müller lövését még kivédte Sommer, ám a kipattanót a német játékos bevágta a svájci hálóőr kapujába (0-2)! Tíz perccel később úgy tűnt, szépített a Mönchengladbach, ám Plea gólját les miatt nem adták meg. Egy perccel később, a 22. minutumban a túloldalon Lewandowski találhatott volna be, azonban Sommer nagyot védett a lengyel lövésénél! A 30. percben is a hazaiak kapusa védett, amikor Gnabry közelről növelte volna háromgólosra a bajor klub előnyét. Három perccel később is Gnabry próbálkozott a gólszerzéssel, de ismét hárítani tudott Sommer kapus. A félidő hajrájához közeledve ráadásul szépíteni tudott a Mönchengladbach! A 37. percben Thorgan Hazard passzát követően Stindl talált be Neuer kapujába (1-2)! A 41. percben kis híján Javi Martinez ismét szöglet után fejelt gólt, ám Sommer kapus nagyot védett, az első félidő végéig pedig már nem született újabb találat.

A fordulást követően hamar betalálhatott volna újból a Bayern, de James Rodriguez próbálkozása a 46. percben mellé ment. Egy perccel később viszont, így is kevéssel a fordulás után, a 47. percben kétgólosra növelte előnyét a Bayern, melynek harmadik gólját Thiago Alcantara passzát követően Robert Lewandowski szerezte, aki ezzel 120. Bundesliga-gólját jegyezte (1-3)! A 75. percben ismét Lewandowski találhatott volna be, de az ő fejesét még hárította Sommer, ám a kipattanót Gnabry jutatta a kapuba, így pedig lényegében el is dőlt ekkor a találkozó a Bayern javára (1-4)! A hosszabbítás első percében ráadásul tizenegyest kapott Thorgan Hazard megmozdulása miatt a Bayern, a büntetőt pedig még abban a percben Lewandowski értékesítette, aki ezzel duplázott, csapata pedig nagy verést mért a Mönchengladbachra, sikerével pedig az éllovas, egyben nagy vetélytársának számító Borussia Dortmundot pontszámban beérte a Bayern München csapata (1-5)!

Bundesliga, 24. forduló
Borussia Mönchengladbach – Bayern München • 1-5 (1-2)
Gólszerzők: Stindl (37.), ill. Javi Martinez (2.), Thomas Müller (11.), Lewandowski (47., 90+1. – a másodikat büntetőből), Gnabry (75.)