Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ligue 1: rangadót nyert a Marseille, gálázott a Lyon – videóval

A Paris Saint-Germain szombati sikere után a vasárnapi napon a többi nagyobb nevű csapat is pályára lépett a francia bajnokság (Ligue 1) 27. fordulójában, az esti órákban az Olympique de Marseille gárdája a Saint-Étienne csapatával vívott rangadót…

Élmezőnybeli rangadót játszott az elmúlt hetekben remek formát elkapó Olympique de Marseille csapata, amely a forduló előtt közvetlenül előtte helyet foglaló Saint-Étienne gárdáját fogadta. Az OM két legnagyobb sztárja jóvoltából pedig már az első félidő fele alatt eldöntötte a három pont sorsát: Mario Balotelli egy jobb oldali szöglet után a kapu torkából kapásból talált a hálóba nagyszerű mozdulattal, kisvártatva az imént gólpasszos Florian Thauvin pedig tizenegyesből volt eredményes.

Az olasz támadó pedig valósággal újjászületett Marseille-ben, Balotelli hat meccs alatt negyedszer talált be új klubja színeiben, az OM pedig helyet cserélt a 4-5. helyen legyőzöttjével.

Olympique de Marseille – Saint-Étienne 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Balotelli (12.), Thauvin (21. – büntetőből)

 

Nem kegyelmezett aktuális ellenfelének az Olympique Lyon gárdája sem, amely a Toulouse kiütéses legyőzésével erősítette meg harmadik helyét, pedig a vendégek a találkozó elején egyszer még egyenlíteni tudtak. Később Moussa Dembélé két góllal vette ki a részét csapata sikeréből, melyhez kétség sem férhetett.

Olympique Lyon – Toulouse 5-1 (3-1)
Gólszerzők: Depay (10.), B. Traoré (30.), Fekir (35. – büntetőből), M. Dembélé (67., 71.) ill. Dossevi (15.)
Kiállítva:ill. Cahuzac (83.)

 

További eredmények:

Lille OSC – Dijon 1-0 (0-0)
Gólszerző: Lautoa (72. – öngól) ill.

OGC Nice – Strasbourg 1-0 (1-0)
Gólszerző: Atal (20.) ill.
Kiállítva: Danilo (89.) ill. Grandsir (89.)

A bajnokság aktuális állása

A góllövőlista élmezőnye