Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: óriási izgalmak közepette, a hosszabbítás során ejtette ki a Porto az AS Roma csapatát! – videóval

Az UEFA Bajnokok Ligája nyolcaddöntőbeli párharcai közül ma is lezárult kettő. Ezek közül az egyik visszavágón az FC Porto vendége az odavágón hazai pályán 2-1-es sikert arató AS Roma csapata volt, ám portugál ellenfele bizakodhatott a visszavágó kapcsán az idegenben szerzett gólja miatt is. Végül nagy izgalmak közepette dőlt el a továbbjutó kiléte! A mérkőzés során előbb a Porto, majd a Roma állt továbbjutásra, végül pedig a hazaiak újabb gólja révén jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás! A ráadás során a portóiak egy jogos büntetőt értékesítve harcolták ki a negyeddöntőbe jutást!

Dzeko (balra) és társai izgalmas meccsen kaptak ki a Porto otthonában, így az AS Roma kiesett a Bajnokok Ligájából! (forrás: uefa.com)

Az UEFA Bajnokok Ligája nyolcaddöntői ma este is folytatódtak, a legjobb 16 között pedig többek között az FC Porto az AS Roma csapatát fogadta a visszavágón. Rómában az odavágón a hazaiak 2-1-re nyertek, az idegenben szerzett gól pedig bizakodásra adhatott okot a portói klub játékosai számára!

Az első nagyobb helyzet a 10. percben alakult ki, amikor hazai részről a vendégek tizenhatosán belül Telles lőtte rá a kipattanót, ám a labda mellé ment. A 18. percben hazai részről Herrera kapott sárga lapot, melynek értelmében a Porto továbbjutása esetén a negyeddöntő odavágóján nem játszhat a mexikói labdarúgó. Három perccel később, vagyis a 21. percben Corona villant hazai részről, de az ő lökete is elkerülte a kaput, a labda fölé ment. Mezőnyben és lövések terén is a Porto dominált nagyon, de eredménye ennek gólok tekintetében még az első félidő felén túl egy kicsivel sem volt. Ám a 27. percben Marega jó passzát követően Soares a kapu közeléből volt eredményes, így előnybe került a Porto, és már továbbjutásra is állt (1-0)! Viszont a rómaiak nagy lehetőséget kaptak, ugyanis büntetőhöz jutott az olasz fővárosi gárda a 36. percben Militao megmozdulása nyomán, majd a következő percben De Rossi értékesítette a tizengyest, így kiegyenlítettek a vendégek, és ismét ők álltak továbbjutásra (1-1)! Az első félidő végén, a 45. percben Herrera nagy lökete akadhatott volna be a rómaiak kapujába, de Olsen nagyot védett, és szöglethez jutottak a hazaiak, viszont abból már nem alakult ki nagy veszély. A szünethez érve 1-1 volt tehát az állás, és az AS Roma állt továbbjutásra az FC Porto elleni párharcban.

Marega nagyszerű góljával került másodjára is előnybe a Porto, és harcolta ki a hosszabbítást a hazai együttes! (forrás: twitter.com/ChampionsLeague)

A fordulás után kevéssel, az 50. percben a portóiak újból előnybe kerülhettek volna, azonban Soares lökete a kapu fölé szállt. Két perccel később, Marega lőtt majdnem gólt, de a vendégek kapusa, Olsen nagyot védett. Viszont még ugyanabban, az 52. percben Corona nagyszerű beadását követően Marega pazar gólt vágott a léc alá, így újból előnybe került a Porto, és hosszabbításra állt a párharc! A gólszerző ezzel pedig 6. találatát szerezte 7. meccsén ebben a BL-idényben, és ráadásul ezidő alatt 2 gólpasszt is kiosztott a sorozatban (2-1)! Az 58. percben hazai részről Pepe gyűjtött be egy sárga lapot, így portói továbbjutás esetén nem lehet ott csapatában az odavágón. Közel húsz perccel később, a 77. minitumban Brahimi küldött löketet a rómaiak kapujába, de Olsen hárítani tudott, így ekkor nem változott az állás. A hajrához közeledve is a Porto dönthette volna el a párharcot, azonban Otavio lövését Olsen nagy védése követte a 83. percben! Végül a rendes játékidőt követő háromperces ráadás sem hozott újabb gólt, így jöhetett 3-3-as összesítésbeli állásról a kétszer tizenöt perces hosszabbítás!

Négy perc telt el a hosszabbításból, amikor Telles beadását követően Marega szerezhetett volna gólt, ám a Porto támadójának lövése fölé szállt. Ezen felül a hosszabbítás első félidejében igazán más érdemleges helyzet nem alakult ki, miközben a portóiak mezőnyben dominálni tudtak.

A hosszabbítás második félidejében villant a Roma is, ám Dzeko lövése a 111. percben szintén nem talált kaput, a labda fölé szállt! Egy perccel később ugyancsak Dzeko szerezhetett volna vezetést a vendégeknek, és ez jóval nagyobb helyzet is volt, de a bosnyák kapuson átemelt lövése nem haladt át a gólvonalon, ami előtt Pepe mentett nagyot kivágva a labdát! A 114. percben viszont nagyot hibázott a római gárda Florenzi révén, aki ellenfele mezét húzta meg csapata tizenhatosán belül, majd a videózást követően Cüneyt Cakir teljesen jogosan tizenegyest ítélt a Porto számára! A hazaiak büntetőjét végül a 116. percben Telles végezte el, és értékesítette is, így lényegében továbbjutott ezzel a portói gárda (3-1)! A 120 perc leteltével még 3 perc ráadás következett, majd egy tizenegyes gyanús szituáció, ám a Roma nem kapott büntetőt, a lefújásig pedig már semmilyen módon nem esett újabb gól, így elképesztő izgalmak közepette jutott tovább az FC Porto csapata, amely a tavalyi elődöntőst búcsúztatta, és jutott be a legjobb 8 közé 4-3-as összesítéssel, ezzel a portugál kék-fehér alakulat 2015 után először lesz ott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében!

UEFA Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó
FC Porto – AS Roma • 2-1 (1-1), hosszabbítás után: 3-1 | Tj.: FC Porto, 4-3-as összesítéssel
Helyszín: Estadio do Dragão, Portó – 49.029 néző. Vezette: Cüneyt Cakir (török)
Gólszerzők: Soares (27.), Marega (52.), Telles (117. – büntetőből), ill. De Rossi (37. – büntetőből)
Sárga lapok: Herrera, (18.), Pereira (45+2.), Pepe (58.), Telles (117.), ill. Zaniolo (16.), Karsdorp (55.), Dzeko (58.), Pellegrini (81.), Florenzi (116.)
Kiállítás:

FC Porto: Casillas – Militao, Felipe, Pepe, Telles – Otavio (Hernani, 94.), Herrera, Pereira (Militao, 103.), Corona – Marega, Soares. Vezetőedző: Sergio Conceicao

AS Roma: Olsen – Marcano, Manolas, Jesus – Karsdorp, N’Zonzi, De Rossi (Pellegrini, 45+4., Schick, 96.), Kolarov – Zaniolo, Perotti – Dzeko. Vezetőedző: Eusebio Di Francesco