Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: idegenben törte meg rossz szériáját a Mönchengladbach – videóval

A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, vagyis a Bundesliga 25. fordulójának szombati játéknapján az utolsó mérkőzés a Mainz – Borussia Mönchengladbach összecsapás volt. Mindkét klub rossz formában volt a találkozót megelőzően, végül viszont a vendégcsapat adatott sikert, amely ezzel megtörte rossz szériáját, és megerősítette 4. helyét a tabellán, pontszámban pedig beérte Gulácsiékat!

Idegenben ünnepelhettek a Mönchengladbach játékosai (forrás: twitter.com/Bundesliga_EN)

A Bundesliga, vagyis a német élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 25. fordulójának szombati játéknapján az utolsó meccset a Mainz otthonában rendezték meg, ahol a Borussia Mönchengladbach vendégszerepelt. A vendégek az utóbbi időben hullámzó teljesítményt nyújtottak, de ennek ellenére is a tabella 4. helyén álltak, míg a Mainz csupán a 13. volt a meccset megelőzően a rangsorban.

Igencsak hamar, már a 2. percben megszülethetett volna a mérkőzés első gólja, azonban a hazaiak kapusa, a fiatal, 21 esztendős Müller nagyot védett Stindl lövésénél. Mezőnyben az első félidő során jobb volt a Gladbach, viszont egyik csapat sem szerzett gólt, hiába a vendégek korai nagy lehetősége, és az összesen 4 lövésükből 3 kaput találó próbálkozásuk a szünetig. A hazaiak ezzel szemben 8 próbálkozásából csak 1-szer találták el a kaput.

A fordulást követően kevéssel, csupán két perc elteltével a Mainz szerezhetett volna gólt, akárcsak a meccs kezdése után ugyanennyivel a Mönchengladbach! A hazaiak 47. percben kialakult helyzeténél Boetius lövését azonban Sommer hárítani tudta, így ekkor sem változott az eredmény. A 63. percben viszont igen, amikor is a vendég együttes törte meg a gólcsendet! Ekkor Elvedi lökete landolt a hazaiak kapujában (0-1)! Innentől kezdve a vendégek előnye kitartott a lefújásig, ráadásul elég volt a győzelemhez a második félidő során egyetlen kaput találó próbálkozás a Mönchengladbach részéről! A Gladbach ezzel négy meccses nyeretlenségi szériáját törte meg, és megerősítette 4. helyét, egyben pontszámban beérte a ma az Augsburg ellen 0-0-s döntetlent játszó Gulácsiékat, vagyis a 3. pozíciót elfoglaló RB Leipzig csapatát!

Bundesliga, 25. forduló
Mainz – Borussia Mönchengladbach • 0-1 (0-0)
Helyszín: Opel-Arena, Mainz. Vezette: Markus Schmidt
Gólszerzők: – , ill. Elvedi (63.)