Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLS: Nikolicsék hazai pályán ikszeltek, Ibra nélkül maradt alul a Galaxy – videóval

Az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga második fordulójának nyitómeccsén a Nikoliccsal a kezdőjében felálló Chicago Fire a Nanival pályára lépő Orlando City csapatát látta vendégül. Papíron a hazaiak voltak az esélyesebbek, ám végül osztozkodtak a felek a pontokon. Pályán volt még a Los Angeles Galaxy is, amely Ibrahimovic hiányában kapott ki idegenben, míg a Seattle ismét hazai pályán tudott győzni, igencsak hamar lerendezve a találkozót!

Nikoliccsal a kezdőjében vágott neki második idei bajnokijának a Chicago Fire! (forrás: twitter.com/ChicagoFire)

Az MLS, vagyis az észak-amerikai profiliga második fordulójának nyitómeccsén a Nikolics nevével fémjelzett Chicago Fire vendége az Orlando City csapata volt. A magyar gólvágó ezúttal csapata első fordulóbeli találkozójával ellentétben a kezdőben kapott helyet, míg a vendégeknél az új ásza, a portugál Nani is természetesen az első perctől kezdve a pályán volt.

Az első félidő során a Chicago Fire dominált, mely Nikolics révén már szinte a legelején előnybe kerülhetett volna, és a szünetig újabb helyzetei is voltak a magyar gólvágónak, ám találat a szünetig nem született egyik klub részéről sem.

A fordulást követően ugyanakkor igencsak korán, meglepetésre a vendég Orlando City került előnybe! A 47. percben az első félidőben, a 21. percben Akindele helyére becserélt Dwyer találatával szerzett előnyt a floridai együttes! Dwyer ezzel a 75. gólját szerezte a ligában, egyben ez volt az Orlando City 200. találata a bajnokságban (0-1)! A 64. percben még nehezebb helyzetbe kerültek a papíron esélyesebbnek vélt hazaiak, amikor Corrales azonnali piros lapot gyűjtött be! Ugyanakkor a kiállításig a második félidőben óriási mezőnyfölényben játszottak Nikolicsék, akik bizakodhattak az egyenlítésben, persze miután emberhátrányba került a chicagói klub, azzal nem lett könnyebb a hazaiak dolga. A 68. percig volt pályán Nikolics, akit ekkor Frankowski váltott a hazaiaknál. A végéig ugyan még lehetőségek adódtak a hazaiak előtt is, de úgy tűnt, hogy nem jön össze a pontmentés, ám a legvégén, a ráadás ötödik percében az új szerzemény, az első meccsen is a Fire gólját szerző Sapong talált be, a gólpasszt pedig a Nikolicsot váltó Frankowski adta (1-1)! Ezzel tehát döntetlent játszottak Nikolicsék, akik ezzel megszerezték első pontjukat az idei bajnokságban.

MLS, alapszakasz
Chicago Fire – Orlando City • 1-1 (0-0)
Helyszín: SeatGeek Stadium, Chicago
Gólszerzők: Sapong (90+5.), ill. Dwyer (47.)
Kiállítás: Corrales (64.), ill.


Nikolicsék meccse közben elkezdődött tegnap este a New England Revolution – Columbus Crew találkozó, amely kétgólos vendég sikert hozott Zardes duplájának köszönhetően! Ugyanakkor alakulhatott volna máshogy is a mérkőzés, hiszen az 59. percben tizenegyesből 1-1-re módosíthatták volna az állást a hazaiak, de a második félidőre pályára lépő Fagundez kihagyta a büntetőt, majd a meccs hajrájában a hosszabbítás hatodik percében Fagundez megszerezte a második gólját, amely eldöntötte a találkozót!

New England Revolution – Columbus Crew • 0-2 (0-1)
Helyszín: Gillette Stadium, Foxborough – 13.808 néző
Gólszerzők: – , ill. Zardes (26., 90+6.)


Szintén magyar idő szerint tegnap este léptek pályára Los Angeles Galaxy játékosai, akik Texas államba látogatottak, az FC Dallas otthonába, azonban a svéd klasszis Ibrahimovic nélkül, aki kisebb sérülés miatt hagyta ki a meccset. Ezen a találkozón is két gól döntött, és az első bajnokin Nikolicsékat legyőző Los Angeles-i együttes maradt alul! A gólok a második félidőben születtek, előbb az 53. percben tizenegyesből Ziegler volt eredményes, majd nem sokkal ezután, a 61. percben Acosta talált be, végül pedig kiderült, ez volt a mindent eldöntő gól. Ezzel a dallasi együttes hozta a papírformát, amely két meccs után veretlen az új idényben.

FC Dallas – Los Angeles Galaxy • 2-0 (0-0)
Helyszín: Toyota Stadium, Frisco – 17.220 néző
Gólszerzők: Ziegler (53. – büntetőből), Acosta (61.), ill.


Magyar idő szerint szintén tegnap este, az előző meccs közben kezdetét vette egy másik Texasban megrendezett találkozó is, a Houston Dynamo – Montreal Impact mérkőzés. Az első félidőben egy gyors gólváltásnak köszönhetően két találat is esett! Előbb a vendégek részéről a 34. percben Taïder volt eredményes, majd két perccel később már Rodriguez egyenlíteni is tudott, a gólpasszt pedig ekkor Manotas adta! Végül nem maradt iksz az eredmény, ugyanis a hajrában az első hazai gólnál asszisztot kiosztó Manotas döntötte el a mérkőzést, aki a 86. percben szerzett találatával másodjára volt eredményes ebben a bajnoki idényben! Végül tehát 2-1-es hazai siker született a Houston Dynamo – Montreal Impact találkozón!

Houston Dynamo – Montreal Impact • 2-1 (1-1)
Helyszín: BBVA Compass Stadium, Houston – 12.601 néző
Gólszerzők: Rodriguez (36.), Manotas (86.), ill. Taïder (34.)


Magyar idő szerint mára virradó hajnalban is több mérkőzést rendeztek meg, ezek sorát pedig éjfélkor a Real Salt Lake – Vancouver Whitecaps találkozó nyitotta. A hazai gárda volt a meccs esélyese, melyet meg is tudott nyerni, viszont csak szűken, egy tizenegyesből szerzett találattal! A 21. percben már meg is született a mindent eldöntő találat, amikor Rusnák értékesítette a hazaiak javára megítélt tizenegyest, és hiába voltak a vendégeknek és a hazaiaknak is lehetőségeik a végéig, újabb gól már nem született, így győzött ezen a találkozón is a hazai gárda!

Real Salt Lake – Vancouver Whitecaps • 1-0 (1-0)
Helyszín: Rio Tinto Stadium, Sandy – 17.096 néző
Gólszerzők: Rusnák (21. – büntetőből), ill.


Ezt követően rendezték meg a San José Earthquakes – Minnesota United találkozót, melyen három találat is született, ennek pedig a vendégek örülhettek, akik a második félidő során simán lenullázták kaliforniai ellenfelüket, ezzel újabb győzelmet zsebeltek be! A gólgyártást a 49. percben kezdték meg a Minnesota játékosai Quintero révén, aki tizenegyesből talált be, majd három perccel később Iborrának adott gólpasszt! Végül egy öngól is született Cummings révén a 75. percben, mely mindent éldöntőnek bizonyult, és ezzel ki is alakult a végeredmény!

San José Earthquakes – Minnesota United • 0-3 (0-0)
Helyszín: Avaya Stadium, San José – 16.411 néző
Gólszerzők: – , ill. Quintero (49. – büntetőből), Iborra (52.), Cummings (75. – öngól)


Az utolsó magyar idő szerint ma hajnali találkozó a Seattle Sounders – Colorado Rapids összecsapás volt. A hazaiak az első meccsüket ugyancsak saját pályájukon nyerték meg az újonc FC Cincinatti csapatával szemben, míg a vendégek is hazai környezetben léptek pályára, és emlékezetes meccsen játszottak 3-3-as döntetlent a Portland Timbers vendéglátójaként! Ezúttal a Seattle volt a találkozó esélyese, a hazaiak pedig három perc leforgása alatt el is döntötték a meccset, és kialakították a végeredményt! Ugyanis már az 5. percben betalált a Sounders, melynek első gólját Leerdam szerezte (1-0), majd három perccel ezután Ruidiaz is eredményes tudott lenni (2-0), ezzel pedig végül kiderül, hogy zárult is a gólok sora! Kapura eggyel többet lőtt a Sounders, mint amennyi gólt szerzett, és ugyancsak három próbálkozása ment kapura a vendég együttesnek is, ám Tim Howard együttese ezúttal gólt sem szerezve maradt alul idegenben! A meccs érdekessége egyébként, hogy a két gólszerző az első bajnokin is betalált a múlt hétvégén, és akkor is Leerdam szerezte a Seattle első gólját, míg az utolsót ugyancsak Ruidiaz!

Seattle Sounders – Colorado Rapids • 2-0 (2-0)
Helyszín: CenturyLink Field, Seattle – 37.725 néző
Gólszerzők: Leerdam (5.), Ruidiaz (8.), ill.


Ma este több mérkőzéssel folytatódnak az MLS küzdelmei, köztük magyar érdekeltségű találkozókkal is, és természetesen a további összecsapásokról is beszámolunk!